OSJETITE JAK MIRIS URINA KAD USTANETE SA WC ŠOLJE: Evo od čega bolujete

 

Nije uvijek riječ o upali mjehura, pa da znate što sve može biti na stvari ako nekad primijetite da vam urin smrdi malo jače nego inače.

Urin ili mokraća svijetložuta je tekućina putem koje se iz organizma izlučuje većina štetnih tvari uz istovremeno rješavanje suvišne tekućine. Tvari koje su unešene u organizam i ne uspiju se apsorbirati izlučuju se, kruti otpad putem crijeva, tekući preko bubrega i mokraćovoda, jedan dio tekućine iz organizma izađe putem perspiracije.

Neugodan miris najčešće nije riječ o nečemu što se ne može riješiti.

Ako ste dehidrirani
Vrlo jednostavno – ako pijete dovoljno vode, urin vam je blijedo žute boje i miriši obično, a kada vam nedostaje vode, urin je taman i smrdljiv – zbog previsoke koncentracije uree, jer nije razrijeđena vodom.

voda4

Ako ste pojeli nešto od ovoga
Jeste li ikada primijetili da vam je urin nakon konzumiranja šparoga posebno smrdljiv? Ili vam je tek sada jasno zašto. Naime – šparoge, češnjak, sjeme piskavice, prokulice, prehrana bogata proteinima i curry – nakon ovih namirnica očekujte drugačiji miris urina.

luk

Ako ste popili previše kafe
Kava sadrži jednu posebnu komponentu dobivenu od prženja zrna, koja u maloj količini ostaje u našem organizmu, no ako ste popili previše kafe, a premalo vode, ona će ostati u probavnom traktu u znatno većoj koncentraciji. I zato će vam urin smrdjeti.

kafa

Ako imate upalu
Slatkasti miris amonijaka popraćen čestom potrebom za pražnjenjem tamnijeg urina jasan je znak da trebate posjetiti liječnika jer imate upalu urinarnog trakta.

0bol2

Ako ste počeli piti lijekove
Antibiotici s kojima se u organizmu povećava koncentracija gljivica mogu dovesti do nešto smrdljivijeg mirisa urina. No on uglavnom prolazi nakon što ste popili svoju kuru, dok kod žena zna izazvati i gljivične infekcije u vaginalnom području.

Poseban miris daju i multivitamini, a ako su puni vitamina B, tada će i boja vašega urina vjerojatno biti malo nabrijanija – neonska.

295-lijekovi-za-parkinsonovu-bolest-lijece-i-tuberkulozu

Imate spolnu bolest
Ako slutite da biste mogli razmisliti i o spolnoj bolesti – urin koji smrdi na amonijak mogao bi biti znak Trichomonas vaginalis, klamidije i gonoreje.