Optužen muškarac u Banjoj Luci: Iznajmio stan djevojkama, pa ih tajno snimao

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana podiglo je optužnicu protiv Mladena Janjilovića, rođenog 1981. Godine u opštini Stanari, zbog krivičnog djela neovlašteno fotografisanje.

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banja Luci.

Osumnjičeni je u vremenskom periodu od 15. maja 2021. do 5. jula 2021. godine u Banjoj Luci, u stanu čiji je vlasnik a koji je iznajmio oštećenim osobama, neovlašteno sačinio fotografski i video snimak osoba bez njihove saglasnosti, povređujući time posebno njihovu privatnost.

On je iznajmio stan djevojkama M. J., T. S., T. V., S. B. i N.M., a u prostorijama spavaćih soba ugradio je video nadzor koji se sastoji od tri kamere i digitalnog video rekordera.

Osim toga, u spavaćim sobama postavio je TV prijemnike u kojima je naknadno napravio izmjene, na način da je na zaštitnoj plastici televizora sa prednje strane napravio otvor u koji je ugradio sočivo kamere.

Snimao je oštećene za vrijeme dok borave u sobama, presvlače se i obavljaju druge životne aktivnosti, povređujući na taj način privatnost oštećenih, a potom je pomoću aplikacije instalirane u svom mobilnom telefonu pristupao sistemu video nadzora i vršio pregledanje sadržaja na DVR uređaju, nakon čega je fotografije oštećenih pohranjivao u mobilnom telefonu.