Operske pevačice kriju ovaj TRIK: Uz pomoć samo jednog sastojka, rešićete probleme BOLNOG GRLA, upale sinusa i BRONHITISA!

 

Kod prve pojave bolova i crvenila u grlu, svi se pitaju kako što pre da ozdrave.
Za bolno i suvo grlo postoji jedan odličan trik, a preferiraju ga operski pevači. Da biste sebi prekratile bolove, potrebno je samo da nabavite karanfilić.

 

 

Najbolje način da se oslobodite bolova je da isisate klinčić karanfilića, tako da ustima osetite njegov sok.

Ako vam se ovo ne čini kao dobra ideja, možete uvek skuvati čaj od karanfilića. Za pripremu čaja možete da koristite cele karanfiliće ili one u prahu, a oni se stavljaju u prokuvanu i vruću vodu.

Karanfilć i protivupalna svojstva
Karanfilići imaju protivupalna i antibakterijska svojstva, a pokazali su se korisnim i u lečenju različitih bolesti disajnog sistema, poput upale sinusa i bronhitisa. Ova biljka takođe može da vam pomogne kada imate problema sa lošim zadahom, odnosno neprijatnim mirisom koji dolazi iz usta. Ima takođe i analgetićka dejstva, posebno se to pokazalo kod osoba koje imaju probleme sa zuboboljom. Neki stomatolozi, još odavno, klinčić koriste za dezinfekciju zuba pre operacije, a sve to zbog izuzetno dobrog antibakterijskog dejstva

Izvor: najzena.rs