ODBILA HEMOTERAPIJU I POBIJEDILA RAK U 4. STADIJU ZAHVALJUJUCI OVOM RECEPTU.

 

Mlada Britanka Candice-Marie Fox je prije tri godine otkrila da boluje od raka štitne žlijezde. Tridesetjednogodišnja modna agentica istog je trenutka odlučila da neće očajavati i dozvoliti bolesti da je porazi, već je svoj život promjenila iz temelja. Nakon što je napustila muža, potpuno se predala vježbanju joge i zdravim voćnim napicima.

candice ananasCandice-Marie Fox je živjela sretan i uspješan život sve do 2011. godine, kada je primjetila kvržicu iznad lijeve ključne kosti. Odmah se uputila na pregled, a na njen užas, ultrazvuk je otkrio da se radi o raku štitne žlijezde koji je već u poodmakloj fazi. Doktori su je upozorili da ukoliko kvržice uskoro ne budu uklonjene, mogla bi ostati bez glasa, i vjerovatno umrijeti u roku od godinu dana.

Uplašena Candice nije previše razmišljala i odlučila se na operaciju koja je trajala skoro pet sati. Ostala je šokirana kada su joj doktori tokom redovne kontrole rekli da se rak proširio na njenu jetru i dijelove pluća, te da joj predviđaju još samo pet godina života.

Doktori su joj savjetovali da se za šest mjeseci vrati u bolnicu kako bi započeli s tretmanom hemoterapije, ali Candice ih je odbila.

Naime, njen najbolji prijatelj Jamie Brownsmead i rodica Frankie Gerathy su 2009. godine umrli od raka, a Candice za njihovu smrt krivi upravo hemoterapiju koja ih je potpuno oslabila ne ostavljajući im nikakve šanse u borbi protiv ove agresivne bolesti.

– Nekontrolisano sam plakala, razmišljajući kako sam se dovela u ovu situaciju. Bio je to najmračniji period u mom životu. Čim mi je doktor preporučio hemoterapiju, u glavi mi se upalio alarm. Moj najbolji prijatelj i rodica su umrli zbog nje, i nije bilo govora da i ja pristanem na to. Od tog momenta preplavila me nevjerovatna snaga, i prestala sam se povlačiti u sebe i stalno plakati. Znala sam da imam samo pet godina ili šest mjeseci da se riješim ove napasti u sebi, i pokažem svima da ću u tome i uspjeti.- prepričava Candice.

BROMELAIN IZ ANANASA „JEDE“ RAK!

Candice je nakon ove odluke dane provodila na internetu, istražujući sve detalje o svojoj bolesti i potpuno je prešla na dijetu baziranu na voću i povrću. Dnevno je jela i po tri ananasa koji je bogat bromelainom, enzimom za koji nutricionisti tvrde da „izjeda“ ćelije raka.

U smeće je bacila i šminku koja u sebi sadrži toksine, prestala je piti alkohol, pušiti cigarete, a dane je provodila pijući voćne napitke i vježbajući jogu. U svoje voćne sokove, pored ananasa, kombinovala je desetine grejpfruta, limuna, jabuka, kivija i banana.

– Umjesto da vikende provodim partijajući, i dopustim da sebi da utonem u svakodnevnu rutinu, potpuno sam promjenila pogled na život. Odlučila sam da živim za sebe i volim život onakav kakav jeste. Zvuči pomalo bajkovito ali to je zaista tako – i upalilo je. Riješila sam se svega što me je trovalo u životu, uključujući i muža koji mi nije pružao nikakvu podršku, i postala sam zahvalna za svaki novi dan.- kaže ova mlada Britanka.

Hrabra Candice tvrdi kako je rak štitne žlijezde pobijedila tako što ga je bukvalno izgladnjela, a sve se temelji na nutricionizmu.

– Voće kao što su ananas, kivi i papaja su bogati bromelainom koji uništava proteinski sloj karcinoma. Određeni proteini iz životinjskih proizvoda hrane rak, i kada sam konzumirala velike obroke, moja energija se usmjeravala na probavljanje hrane, pa se tijelo nije moglo liječiti.- uvjerena je Candice.

KARCINOM NESTAO NAKON ŠEST MJESECI!

Ona tvrdi kako je svaki put kada bi pojela voće bogato bromelainom, njegovi enzimi bi uništili sloj stanica raka, a nakon šest mjeseci ovakve ishrane, agresivnoj bolesti nije bilo ni traga! Vratila se kod doktora, prvi put nakon strašne dijagnoze, a njihovi testovi su potvrdili da je mlada žena gotovo u potpunosti pobijedila karcinom.

Mark Simon, direktor na kalifornijskom institutu za istraživanje prehrane, koji je pomagao Candice tokom šest mjeseci, pozitivno je iznenađen rezultatima.

– U ovom trenutku možemo potvrditi da u Candicinom tijelu nema traga karcinoma. Pratimo njeno stanje već dvije godine, i sa sigurnošću možemo reći da je njen rak štitne žlijezde skoro potpuno nestao i njeno zdravstveno stanje je danas pod kontrolom.
– U borbi s rakom, ishrana igra veliku ulogu, zajedno sa vježbanjem, pozitivnim stavom, ali i duhovnošću. Voće poput ananasa sadrži mješavinu proteolitičkih enzima, poput bromelaina, koji je poznat po svojim anti-kancerogenim svojstvima.- objašnjava Mark Simon.

Na kraju Candice-Marie dodaje da ju je ovo teško životno iskustvo promjenilo, ali da ne žali ni za čim.

– Kada malo bolje razmislim, mogu reći da sam zahvalna na svemu kroz šta sam prošla. Ovo iscjeliteljsko putovanje mi je pomoglo da postanem osoba koja sam uvijek trebala biti. Više nisam depresivna, ne budim se u suzama, i svaki dan sama odlučujem šta želim raditi u životu.- zaključuje Candice.

CANDICIN PLAN ISHRANE

DAN 1-7 Vegeterijanski obroci sa ananasom, sokovima od cvekle, mrkve i celera

DAN 8-10 Isti obroci, ali bez voćnih sokova. Umjesto toga unosite vitamin K, i tablete seleniuma koje su snažan antioksidans i doprinose normalnoj funkciji štitne žlijezde.

DAN 11-14 Tri ananasa dnevno, dosta povrća i badema.

Ponovite proces.