OBLOG OD KUPUSA ZA SVE BOLOVE: Evo kako uklanja bolove i koje bolesti izvlači iz tijela

 

Koliko je kupus zdrava biljka govori činjenica da ga mnogi upoređuju s magnetom, jer “izvlači” bolesti iz organizma.

Ukoliko imate neke od ovih problema, stavite par listova kupusa na problematično mesto i rešićete se muka.

Respiratorne infekcije, astma, bronhitis…
Ukoliko imate problem sa čestim respiratornim infekcijama, astmu ili bronhitis, obloga od kupusa i meda svakako će pomoći u lečenju.

Iako ne može da zameni lečenje propisanom terapijom lekovima, pomoći će u otklonjanju tegoba sa suvim kašljem i bolovima i pomoći bržem ozdravljenju.

Ova obloga od kupusa ublažiće nadražajni suvi kašalj i pomoći kod izbacivanja šlajma.

Sastojci:
2 lista svežeg kupusa
med
ključala voda
plastična kesa (uska pamučna majica)
peškir ili šal
Priprema:
Odvojite dva ili tri lista sa spoljne strane zelenog kupusa, dovoljno velika da pokriju vaše grudi (i leđa ako je kašalj zaista jak). Listove u posudi prelijte ključalom vodom i pustite da se zagreju nekoliko minuta.

Izvadite listove, osušite ih i namažite medom. Stavite na gole grudi i leđa pokrijte ih ili obmotajte plastičnom kesom (ili plastificiranom folijom) ili još bolje obucite usku majicu, a zatim ponovo obmotajte peškirom ili šalom kako biste zadržali toplotu tela.

Oblogu je najbolje da stavljate pred spavanje i držite do jutra. Uklonite listove kupusa sa grudi i očistite kožu. Ponovite ovaj tretman sa svežim listovima i medom, tri do sedam noći zaredom, u zavisnosti od jačine kašlja. (Tekst se nastavlja ispod)

Savjeti
Osim ovih obloga, da biste izbacili šlajm iz pluća, veruje se da je neophodno da pijete puno vode, ali i da jedete hranu kao što su beli luk, crni luk, đumbir, špargle, lisnato povrće (kupus, karfiol, brokoli, rotkvica, kelj, zelenilo, repa, rukola), kurkuma.

Izbegavajte hranu kao što su slatkiši, pržena hrana, testenine, konzerviranu hranu, alkohol, odnosno namirnice koje izazivaju upale i otežavaju oporavak.

Otoci na rukama i nogama
Ako imate problema s natečenim udovima, samo ih obmotajte listom kupusa i pričvrstite zavojem. Preporučuje se da prespavate s listom kupusa na sebi.

Štitna žlezda
Ako želite da poboljšate rad štitne žlezde, pre spavanje stavite list kupusa na vrat i ogrnite se šalom. Uklonite ga ujutro.

Glavobolje
Stavite list kupusa na bolni deo glave i čekajte da nesnosne glavobolje prestanu.

Bol tokom dojenja
Slično uradite i kada vas bole grudi. Kupus će ublažiti bol.

Upala pluća
Ukoliko imate jaku groznicu koju ne uspevate da skinete lekovima, prekrijte kupusom grudi, a čim se list sasuši, stavite novi.

Posledice injekcija
Nakon primanja penicilina, na zadnjici često mogu da se jave bolni i tvrdi čvorovi. Listovi kupusa će umnogome ublažiti i skratiti bol.

Pogledajte još: Svako jutro je pila čašu soka od paradajza: Promene koje su se desile nakon mesec dana su zapanjujuće!
Pogledajte još: Najzdravije povrće na svetu: Zaboravljena biljka sprečava rak, čisti i oporavlja ceo organizam!
Pogledajte još: Doktor Nestorović: Antibiotik ništa ne leči, uzmite beli luk, propolis i origano!
NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.