Nuklearno oružje će koristiti Rusija – ovaj Japanac iznio mračnu prognozu a tiče se cijelog svijeta, u strahu velikom svi

 

Više od mjesec dana je prošlo od početka žestokih sukoba na teritoriju Ukrajine koje je Rusija pokrenula 24. 02. po nalogu predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Kako je rekao zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrija Medvedeva, postoji nekoliko slučajeva u kojima Rusija ima veliko pravo na korištenje nuklearnog oružja i svi su navedeni u ukazu predsjednika, koji govori o odlučnosti zemlje da zaštiti svoju suverenitet, ali u teškim situacijama i na najispravniji način.

Sadržaj se nastavlja nako oglasa

 

Ali kako kažu mišljenja stručnjaka koji se bave vojnim pitanjima, NATO savez bi ovih dana mogao imati konkretan sastanak na kojem bi se vrlo lako mogli dogovoriti da će na ovaj ili onaj način intervenirati u cijeli sukob koji bi mogao eskalirati u veliki rat.

Objasnio je potom u intervjuu kada je Rusija u pitanju, ona ima pravo upotrijebiti nuklearno oružje kada lansira raketni napad na Rusiju upotrebom nuklearnog oružja, kada koristi nuklearno oružje protiv Rusije ili nekih njenih saveznika, kao i u slučaj kritičnog napada.infrastruktura uslijed čega je paralizirana aktivnost ruskih nuklearnih snaga obuzdavanja.

Niti jedna strana ne želi rat, pogotovo nuklearni rat – to je prijetnja opstanku ljudske civilizacije. U tom smislu, analitičari su u pravu kada kažu, možda pomalo cinično, ali bez obzira na to što je pojava nuklearnog oružja spriječila ogroman broj sukoba u 20. i 21. stoljeću.

Zamjenik predsjednika Sigurnosnog saveza je rekako kako je sve ovo tačno da to niko ne želi. Također, prema njegovim riječima, stoga je očito da prijetnja i dalje postoji. Kakvo je vaše mišljenje o tome?

Da li vi pratite dešavanja koja imamo u Ukrajini ili ne?