NIKŠIĆ POVODOM POPLAVA: Sve nadležne institucije su u stanju pune pripravnosti i spremne da efikasno reaguju

Poručio je građanima da im kompletna Vlada FBiH stoji na raspolaganju.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, nakon što su Unsko-sanski kanton pogodile poplave koje su kod građana izazvale nemir i besanu noć, poručio je građanima da im kompletna Vlada FBiH stoji na raspolaganju i da je u punoj pripravnosti da pomogne ako to bude potrebno.

“Razgovarao sam sa Muratom Baručijom, ovlaštenim licem iz Federalne uprave civilne zaštite koji me je izvijestio da je stanje na terenu teško, ali je jutros nešto stabilnije. U Sanskom Mostu je proglašeno stanje prirodne nesreće, a u Bihaću i Kulen Vakufu je također kritično. Nadležne institucije u USK danonoćno prate situaciju na terenu i poduzimaju sve potrebne preventivne mjere i mjere za zaštitu stanovnika i imovine”, naveo je Nikšić na Facebooku.

Za sada je situacija pod kontrolom i lokalne i kantonalne institucije još uvijek nisu iskazale potrebu za dodatnom pomoći sa viših nivoa vlasti.

“Sve nadležne federalne institucije, Vlada i FUCZ su u stanju pune pripravnosti i spremni su da brzo i efikasno pomognu da se sačuvaju životi i imovina. Zatražio sam da mi redovno dostavljaju izvještaje sa terena, kako bismo mogli pravovremeno reagovati”, poručio je Nikšić.