NIJE ŠALA! Ruski narodni recept: Izlečite upalu grla i krajnika, kutlačom…

 

Imate upalu grla, krajnika? Ližite kutlaču! Ovo nije šala, već stari i provereni narodni recept, uz pomoć kojeg možete izlečiti anginu – zapaljenje grla i krajnika.

Ova stara ruska narodna metoda zaista deluje, čak je dobila i “naučno obrazloženje”. Postoji i primenjuje se mnogo decenija. I uprkos prividnoj apsurdnosti, ova metoda zaista funkcioniše. Provereno je!

Dakle, kako izlečiti upalu grla sa kutlačom:

Ako imate upaljeno grlo, cak i temperaturu, uradite sledeće:

Uzmite kutlaču. Okrenite je okruglom (istaknutom) stranom prema sebi. Namažite je sa malo meda i poližite ga sa kutlače.

Uradite tako tri puta – tri puta namažite kutlaču medom i poližite je.

Ovaj postupak uradite tri puta dnevno: ujutru, posle podne i uveče. Kao rezultat toga, bol u grlu i temperatura nestaju za jedan dan.
Lizanjem kutlace jezik se dovodi u takav položaj koji povećava prokrvljenost ždrela. Kad je prokrvljenost veća infekcija se bolje sanira, više Le dolazi na mesto upale i bolji je odgovor organizma.

Postoji i druga varijanta ovog postupka, koja je jednako efikasna:

Stavite na manju tacnicu 1 kašikicu meda i počnite da ga ližete sa tacnice.

U toku dana postupak ponovite 3-4 puta.

Smisao ovih procedura: kod takvih pokreta jezika (lizanje kutlače ili tacnice sa medom) znatno se povećava protok krvi do krajnika, smanjuje se upala, otok i kao posledica toga i temperatura se smanjuje.
Na ovaj način mozete leciti ne samo anginu, nego i bol u grlu u slučajevima prehlade.

Izvor: alo.r