NERMIN NIKŠIĆ ODGOVORIO NA BROJNE UPITE I PORUKE NAKON IZJAVE SANJE VLAISAVLJEVIĆ: “Izvinjavam se…”

(…) svima koji su povrijeđeni izjavom.

 

U Sarajevu se danas održava sjednica Vlade FBiH, a premijer Nermin Nikšić je prije konferencije za medije kazao svoje mišljenje i stav o najnovijim izjavama Sanje Vlaisavljević koje je izgovorila u programu N1.

“Želim da odgovorim na brojne upite i poruke, na kraju, to sam rekao i njoj na sjednici Vlade. Naravno da svako od nas ima pravo na stav i mišljenje, s njenim stavom se uopšte ne slažem. Isto tako, teško možemo uspostaviti sistem verbalnog delikta“, kazao je Nikšić.

Dodao je da se izvinjava svima koji su povrijeđeni izjavom.

“Ja se u svoje ime i ime Vlade izvinjavam svim onima koji su povrijeđeni izjavom, prije svega žrtvama. Ja smatram da se trebamo baviti žrtvama, a ne onima koji su radili zločince. Za mene je zločinac – zločinac, posebno koji su presuđeni bez obzira da li su izdržali tu kaznu.

“Za mene nema nikakve dileme, to su ljudi koji su svoj život obilježili nanoseći bol ljudima, posebno nevinim žrtvama. Koristim priliku kao premijer Vlade da se izvinim. Moralna odgovornost postoji i rekao sam da se ne slažem sa mišljenjem ministrice. Ona ima pravo na svoje viđenje i stav”.”