“NE VALJA PITI NA PRAZAN STOMAK”: Vlada RS kupuje rakiju i hrani se u Dodikovom restoranu

 

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milanko Mihajilica poručio je da se svaki dan pokazuje kako Republika Srpska ima “bahatu, bezobraznu, drsku i nenarodnu vlast, koja se potpuno odrodila od naroda i sve podredila sebi”.

Mihajilica je to rekao komentarišući informaciju da je Vlada Republike Srpske od svih mogućih proizvođača rakije odlučila da nabavlja onu koju proizvodi porodica Dodik, jer je, po riječima Milorada Dodika, najbolja.

“Očigledno da je najbolji restoran u Republici Srpskoj, takođe, onaj u vlasništvu porodice Dodik, budući da se već godinama u njemu hrane članovi Vlade, te zadovoljava njihov istančani ukus. Iako Dodik tvrdi da su, bar njemu, najbolji, ne treba da zaboravimo činjenicu da se direktno u njihove džepove, a za njihove gozbe, sliva novac naroda Republike Srpske koji, posebno tokom prethodne godine zbog inflacije, jedva sastavlja kraj sa krajem”, kazao je Mihajilica.

On podsjeća da je Dodik kao predsjednik Republike Srpske dobio najveći budžet u iznosu od 56 miliona КM, što premašuje budžete funkcionera ne samo u regionu, nego i u razvijenim zemljama Evrope i svijeta.

“Iako su penzije niske, iako rast plata ne prati rast inflacije, Dodik se ponekad sjeti da udijeli po 50 ili 100 КM određenim kategorijama u društvu. Ali, pored toga, ne zaboravi ni da za sebe pribavi samo najbolje, pa tako iz narodnog budžeta kupuje četiri luksuzna automobila, koji će koštati preko pola miliona КM. Možemo samo pretpostaviti da će se sa ta četiri automobila voziti na relaciji Banjaluka-Bakinci, jer svakako na svaku dalju destinaciju ide helikopterom, a po Evropi se voza vladinim avionom. I to sve, naravno, plaćaju građani Republike Srpske, kao što plaćamo i transport neznanih lica na šoping ture u Italiji ili ljetovanja u Grčkoj”, tvrdi Mihajilica.