NARODNI LEK U KOJI SE RUSI KUNU DECENIJAMA: Pravi se od samo 2 sastojka i glavni je saveznik u borbi protiv OVIH bolesti!

 

Kako bi sačuvali kardiovaskularni sistem, Rusi decenijama unazad kombinuju dve namirnice i prave domaći preparat, koji je veoma delotovoran u čišćenju creva i krvotoka. Osim toga, veoma pomaže i u snižavanju šećera.

Potrebno je samo da pomešate kefir i heljdino brašno! Rusi tvrde da se na taj način dobija odličan “lek” za sve bolesti gastrointestinalnog trakta. I ne samo to, prema rečima nutricionista, ova kombinacija namirnica povoljno utiče i na gubitak kilograma.

Kako da napravite ovaj “lek”?
Potrebno vam je:

3 kašike heljdinog brašna,
2 dl kefira
Sipajte brašno u keramičku ili emajliranu posudu, potom dodajte 2 dl kefira. Dobro promešajte, da dobijete homogenu smesu, pokrijte i stavite u frižider. Da biste poboljšali ukus, u smesu možete dodati pola kašičice meda, prstohvat mlevenog cimeta ili nekoliko semenki kima. (Tekst se nastavlja ispod)

Ovu smesu koristite ujutru, pola sata pre doručka. Domaći “lek” uzimajte 14 dana, zatim napravite pauzu od mesec dana, a onda ponovite. Već posle prve ture ćete osetiti primetno poboljšanje.

Lek je efikasniji uz domaće heljdino brašno
Možete da napraviti vrlo lako, tako što ćete prvo isprati zrnevlje, pa ga rasporedite po papirnom ubrusu i tako ostaviti da se osuši 3-5 sati. Sameljite ga u mlinu za kafu ili u blenderu i čuvajte u staklenoj posudi, na hladnom i suvom mestu.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.

Izvor: stil.kurir.rs