Napad na Shevchenka jer je sjedio pored Đokovića: “On i njegov otac rusofili”

Roman Zozulja, bivši ukrajinski reprezentativac, sasuo je salvu optužba na račun svog sunarodnjaka i nogometne legende Andriya Shevchenka, a povod tome bio je – Novak Đoković.

Na polufinalnom susretu Lige prvaka između Milana i Intera Shevchenko je sjedio u društvu najboljeg srpskog tenisera, što je razbjesnilo Zozulju, koji se oglasio na Instagramu.

“Kad ste veleposlanik Ukrajine, onda uz snimanje promotivnih materijala imate i odgovornost za reputaciju. Ne osobnu, već reputaciju države. Ako ste pozvani na utakmicu, a pored vas sjedi sportista s iskrenim proruskim stavovima, onda se ne možete družiti s njim.

Svjesni Ukrajinac neće sjesti na hektar zemlje s ovim s*anjem pored sebe, a zašto onda sjedi naš nacionalni ponos? Je li Shevchenko znao da sjedi pored srpskog tenisera Đokovića?

Zna li Shevchenko kako su Srbin i njegov otac, blago rečeno, rusofili? Zna li Shevchenko kako je Đoković za povratak sportaša iz Rusije i Bjelorusije u međunarodna takmičenja?” zapitao se Zozulja.

Njegova objava žestoko je odjeknula u srpskom medijskom prostoru.

“Skandal! Ukrajinski nogometaš sramno isprozivao Đokovića samo zato što je sjedio pored Andrija”, napisao je Telegraf, a Kurir je u sličnom tonu prozvao Zozulju:

“Ovo je najbjedniji napad na Đokovića. Ukrajinac udario na Shevchenka jer sjedi pored Novaka? Srbina nazivao pogrdnim imenima.”

Reakcije Ukrajinaca su podijeljene, neki su razočarani tim Shevchenkovim potezom, a drugi su smirili strasti i stali u njegovu obranu…