Nakon napuštanja SDA Čolo dobila poruke podrške iz Naše stranke i SDP-a BiH

Dugogodišnja članica SDA Alma Čolo govorila je jutros za N1 o razlozima napuštanje ove stranke, ali o mogućnosti nastavka svoje političke karijere. Otkrila je i ko je od političara nazvao, te da li je imala ponuda da se priključi drugim političkim strankama.

Nakon što je ponijela ostavku, nije dobila ni poziv od predsjednika ove stranke Bakira Izetbegovića. Jedino se čula sa Šefikom Džaferovićem, kojem je rekla, kaže, da nije zaslužila njegov komentar.

Ističe, nije imala ponudu da se priključi drugim političkim opcijama, ali dobila je poruke podrške od kolega iz drugih stranaka.

“Dobila sa od kolega poruke, ali to će ljudi u SDA protumačiti da sam izdajnik, jer sam bliska sa ljudima iz SDP-a i iz Naše stranke. Nastojala sam u politici da ne pravim neprijatelja od političkih oponenata. Tako se politika mora voditi. Nastojala sam da pravno kažem šta mislim, jer sam prvo pravnik, pa onda političar, a sa ljudima sam gledala da budem korektna”, navela je Čolo.

Dobila je, kaže, poruke od Predraga Kojovića, Mirjane Marinković Lepić i Saše Magazinovića iz SDP-a.

“Rekli su da su uvijek mislili da sam ja čestit političar koji svoju karijeru ne gradi na napadima svojih oponenata i da mi žele sreću. Naravno, niko mi ništa nije nudio, niti ja u ovom trenutku razmišljam o tome”, naglasila je sagovornica N1.

U ovom trenutku, mišljenja je, da za nju nema političke karijere, jer nije ni na jednoj javnoj funkciji.

“Trenutno obavljam pravni posao – posao savjetnika za pravne poslove. Ne znam šta donosi budućnost, nikad čovjek ne smije zakovati svoju karijeru”, istaknula je.

Na kraju je zaključila da joj je teško, jer je politika dio života.

“Pogotovo u BiH gdje su svi politički odnosi napeti, gdje puno stvari u ustavno-pravnom sistemu nije dovršeno i puno rada treba da ova država bude funkcionalna. Radila sam na tome, ali čula sam da je neko rekao od mojih kolega kako za svakoga postoji zamjena. Naravno da postoji, danas ste živi, a sutra umrete i naravno da postoji”, rekla je Čolo.