NAČELNIK HASAN TANOVIĆ: TO ŠTO SAD NIKOME NE VALJAM JE DOKAZ DA SAM NA DOBROM PUTU

Gost emisije Špica bio je Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo, gdje je govorio o nedostatku Savjeta mjesnih zajednica, nefunkcionalnosti općinskog Vijeća, ali i o pozivu pojedinih članova Naše stranke na raspisivanje referenduma o njegovoj smjeni. Kako kaže, Tanović to je svačije demokratsko pravo, te je pojasnio kako je potrebno 11 potpisa da bi ta tačka došla na dnevni red sjednice Vijeća.

-“Na sjednici Vijeća im treba 16 ili više vijećnika da glasa za to da bi se raspisao referendum. Onda ide referendum, a nakon njega ako bude 50% plus jedan od onih koji izađu na referendum, raspisuju se vanredni izbori i to je način na koji se dolazi do smjene načelnika”, pojasnio je Tanović.

Tanović ističe ukoliko Naša stranka ili Narod i pravda zaista žele ići u tu “avanturu”, na koju imaju legitimno pravo, siguran je kako će samo oni izgubiti. Dotakao se činjenice da od samog početka trpi opstrukcije u administraciji te kako nije zadovoljan radom Općinskog Vijeća koji su previše zadirali u to područje, umjesto da rade svoj posao.

-“Jednu od najbitnijih stvari za jednu općinu nisu uradili za dvije godine, a to je imenovanje Općinske izborne komisije koja je trebalo da provede izbore za Savjete mjesnih zajednica”, naglasio je Tanović.

Zbog svih navedenih razloga u razgovoru za Špicu, načelnik Tanović zaključio je da činjenica što sad nikom “ne valja” njemu govori da je na dobrom putu.