MUŠMULE – Mnogi ih zaobilaze, a ne znaju koliko je korisno ovo voće..

 

Ukusni plod mušmule smatra se moćnim narodnim lijekom protiv prehlade, upale krajnika i disajnih tegoba.
Priroda je omogućila da ova divna voćka sazrijeva upravo u vrijeme kada se povećava broj respiratornijh infekcija.

Ovo su samo neke od zdravstvenih prednosti mušmule:

Stvara hemoglobin

Pomaže u stvaranju hemoglobina. Željezo je vitalni dio hemoglobina koji daje sjenu tamnocrvene krvi i pomaže u transportu kisika do tjelesnih stanica. Dodatni hemoglobin neophodan je za ljude jer gubimo krv i unutarnjim i vanjskim ozljedama.

Funkcija mišića

Željezo koje se nalazi u mušmuli je prijeko potrebno za održavanje dobrog zdravlja mišića. Željezo ulazi u mišićna tkiva i opskrbljuje ih kisikom koji je neophodan za kontrakciju mišića.

Bez željeza mišići gbe elastičnost i tonus.

Mišićna slabost simptomi su anemije.

Čuva zdravlje mozga

Pomaže u opskrbi kisikom i mozak koristi oko 20% kisika u krvi. Željezo je povezano s radom mozga i njegovim zdravljem.

Pomaže u regulaciji temperature tijela

Stabilizira tjelesnu temperaturu, što znači da se funkcije metabolizma i enzimske funkcije javljaju u učinkovitim i optimalnim temperaturama i okruženju.

Pomaže kod anemije

Mušmula pomaže u liječenju anemije koja je uzrokovana nedostatkom željeza u tijelu. Željezo pomaže u prevenciji ovih bolesti koje su utjecale na broj ljudi u svijetu. To je postao uobičajeni problem na ovom planetu.

Smanjite umor

Mušmula pomaže u uklanjanju kroničnog umora koji se javlja kod žena i muškaraca. Svakodnevni unos pomaže tijelu da postane zdravo i energično, izvana i iznutra.

Jača imunitet u velikoj mjeri

Pomaže u jačanju imuniteta tijela. Pomaže tijelu u suzbijanju različitih infekcija i bolesti. Crvene krvne stanice su vitalne za osiguravanje kisika oštećenim organima, tkivima i stanicama, te redovan unos mušmula uveliko pomaže kod jačanja odbrambenog mehanizma tijela.

Pojedite i vi neku mušmulu, baš su zdrave.