MUŠKATLE ĆE VAM CVETATI KAO LUDE DO KRAJA JESENI Sve što treba da uradite je da dodate ovaj sastojak u saksiju

 

Kako da vam muškatle cvetaju kao lude sve do kasne jeseni: Samo dodajte ovo u svaku saksiju! – Ljekovito bilje
Mnoge žene imaju muškatle u bašti ili na terasi, a da li ste znali da ovo cveće može da cveta do kasne jeseni samo ako mu dodate jedan sastojak
Ono što je važno da znate jeste da ako biljka nema joda, onda se sporije razvija i sklonija je bolestima. Takođe, jod u biljkama reguliše protok vode i razmenu kiseonika i čini ih otpornijim. Kod biljaka koje cvetaju produžava vreme cvetanja, ali ga možete koristiti i kod drugih biljaka, kao i za zalivanje povrća u bašti. Muškatle treba zalivati dva puta mesečno vodom u kojoj se nalazi prehrana za biljke na bazi fosfora.To je dobro ukoliko želite da podstaknete cvetanje.

 

 

Obezbediti muškatlama dovoljno joda veoma je lako – stavite kap farmaceutskog joda u litar vode, a potom sipajte 50 ml te vode s jodom uz unutrašnje ivice svake saksije.Pazite da ne preterate jer možete da oštetite koren i pripazite da ga ne koristite sa proizvodima za biljke u kojima već ima joda jer će doza biti prevelika.

Takođe, pojedini ljudi zalivaju muškatle mlekom jer ono u sebi sadrži kalijum, kalcijum, fosfor i magnezijum.To su minerali koji su potrebni cveću. Muškatle treba da držite na suncu jer svakako vole sunčeve zrake.

Izvor: alo.rs