Moja Tetka Je Koristila Ovu Masku – Ima 50 Godina A Izgleda Kao Da Ima 30! Isprobajte, Rezultati Već Nakon Prve Upotrebe

 

Aspirin je popularan analgetik koji se koristi za ublažavanje bola i upale već godinama. Ova pilula ima sjajna antiupalna i neurozaštitna svojstva, te se često daje pacijentima koji pate od kardiovaskularnih bolesti.

Uporedo sa medicinskim dejstvom, aspirin takođe ima i brojna svojstva koja se mogu koristiti za njegu ljepote. Njegov primarni sastojak je salicilna kiselina, jedinjenje koje nevjerovatno utiče na kožu i predstavlja jedan od najboljih odgovora na akne, bubuljice, tamne mrlje i druge probleme sa kožom i porama.

Danas ćemo vam pokazati tri divna načina upotrebe aspirina za lice i njihove prednosti.

Maska za piling

Da li ste znali da je aspirin odličan za čišćenje lica? On može ukloniti višak ulja i beskorisne ćelije kože sa vašeg lica dok sužava pore i liječi svakakve probleme sa kožom. Evo kako možete napraviti masku:

Sastojci:

3 aspirina
3 kašike vode

Uputstvo:

Ubacite tablete aspirina u vodu i sameljite ih dok ne dobijete teksturu paste. Prije nanošenja maske na lice temeljno se umijte a zatim utrljajte masku kružnim pokretima u kožu. Ostavite masku da djeluje 5-10 minuta i ponovite metod dva puta nedeljno u slučaju da je vaša koža masnijeg tipa ili čim postane suva.

Maska sa aspirinom i limunom

Ova maska je odlična za one koji se bore sa bubuljicama, mrljama i drugim problemima na koži. Kada se kombinuje sa limunom, aspirin postaje nevjerovatan antibiotik i sredstvo za skupljanje koje se rješava nečistoća, bori sa bakterijama i razlaže čak i najmanje bubuljice. Ova maska se treba koristiti tokom noći jer izlaganje sunčevoj svjetlosti nakon primjene može prouzrokovati iritaciju kože.

Sastojci:

3 aspirina
3 kašike limunovog soka

Uputstvo:

Natopite aspirin limunovim sokom i sameljite ih dok ne dobijete pastu, a zatim ih nanesite na lice i ostavite da djeluje barem 10 minuta prije nego što isperete lice vodom.

Maska sa jogurtom, medom i aspirinom.

Ova maska je jednostavno efikasna kao i svaki piling i može umanjiti nastanak ožiljaka od bubuljica i tamnih mrlja na licu. Mješavina elemenata stvara efikasnu hidrirajuću masku koja može umanjiti znakove i simptome starenja, kao i poboljšati ten. Redovna upotreba maske će omekšati vaše lice i povratiti njegov sjaj. Evo kako da je napravite:

Sastojci:

5 aspirina
½ kašike organskog meda
1 kašika jogurta

Uputstvo:

Sameljite aspirine dok ne dobijete prah i zatim ih dobro pomješajte sa ostalim sastojcima. Prije nego što nanesete masku na lice, prvo na lice stavite peškir natopljen toplom vodom kako biste otvorili pore, a zatim nanesite masku u tankom sloju. Ostavite je da djeluje narednih 20-30 minuta a nakon toga je isperite vodom i namažite lice hidratantnom kremom.

Izvor: webtribune.rs