Ministarstvo TK zbog događaja u Lukavcu okončalo školsku godinu

Skupština i Vlada Tuzlanskog kantona i Grad Lukavac su duboko pogođeni jutrošnjim slučajem koji se desio u prostorijama Osnovne škole “Lukavac Grad“ u Lukavcu, a kojom prilikom je bivši učenik škole upotrebom vatrenog oružja nanio povrede uposleniku škole – saopćeno je iz Vlade TK.

Dijete koje je počinilo ovo djelo je, kako se navodi, od drugog polugodišta ove školske godine učenik OŠ Lukavac Mjesto, u koju je prebačen kao rezultat disciplinske mjere u skladu s Pravilnikom o povredama discipline i postupku o utvrđivanju disciplinske odgovornosti učenika.

S obzirom na ovaj nemili događaj, Ministarstvo obrazovanja i nauke je odlučilo da danas, 14. juna okonča nastavnu 2022/23. godinu.

-Do nove, 2023/24. školske godine, Vlada Tuzlanskog kantona će u saradnji sa Skupštinom kantona i drugim relevantnim institucijama nastaviti da radi na uspostavi sigurnijeg okruženja u školskim ustanovama u Tuzlanskom kantonu – navedeno je iz kantonalne vlade.

S obzirom da je uviđaj u toku, te da ga provodi Kantonalno tužilaštvo, u ovom momentu kažu da ne mogu davati više informacija o detaljima događajima i budućem postupanju.