MILORAD DODIK U SVOM STILU: “To što se Amerikancima diže kosa na glavi, šta ću im ja?”

Politički lider bosanskih Srba Milorad Dodik rekao je da ‘nema namjeru nikoga nervirati, ali je ukazao da je jedna mala Rs sa svim svojim problemima uspjela prodrijeti do najmoćnijih ljudi na svijetu”.

“To što se Amerikancima diže kosa na glavi, oni u Briselu na znaju šta da rade od toga, a šta da ja radim, nisu nam dali nikakvu drugu priliku”, rekao je Dodik.

Istakao je i da je ‘ponosan na korektan odnos Rusa’.

“Mi smo ponosni na korektan odnos Rusa prema nama u dugoročnom periodu”, rekao je Dodik za ATV nakon što se u Moskvi susreo sa sekretarom Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Nikolajom Patruševom.

Istakao je da je sagovornicima počeo govoriti, da je u redu podrška Dejtonskom sporazumu, ali je Dodik upitao šta kada nema Dejtonskog sporazuma?

“Ili šta ako shvate da treba oduzeti imovinu Rs-u, da li ona ima njihovu podršku da ostane”, naveo je dalje.

Dodik je rekao da je od Patruševa, jednog od najbližih saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina, čuo da su ovo najčešća viđenja između njega i Putina, čemu se raduje.

Dodik boravi u višednevnoj posjeti Rusiji i sutra bi, kako je ranije rekao, trebalo da se sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.