Miletić: Umjesto da nam jedan sportista bude uzor, nama očigledno mora biti uzor čovjek koji se godinama bavio kriminalom

Nekadašnji direktor Federalne uprave policije, sadašnji parlamentarac, delegat u Domu naroda državnog parlamenta, Zlatko Miletić večeras je u Pressingu komentarisao aktuelne politčke odnose sa osvrtom na posljednja hapšenja na političkoj sceni.

Mislim da su oba slučaja u posljednjih sedam dana previše medijski eksponirana. Istrage traju duže, ali želim da vjerujem da svi koji se bave kriminalom treba da se nađu pred licem pravde i hoću da vjerujem da je taj trenutak ovom akcijom počeo u BiH.

Zaista želio bih, imamo mnogo kriminalaca, bijelih okovratnika, koji su mnogo više para pokrali u BiH. Želim da vidim da Tužilaštvo ta lica dovede pred pravdu, a ne samo ova za koje možemo reći da su niži ili srednji stalež kada je riječ o korupciji”, kazao je Miletić na početku emisije i dodao:

“U konačnici to je dobro, daje se dodatni integritet Tužiteljstvu ako ima ozbiljnu namjeru. Vidim kod građana da to nailazi na simpatije. Želim da vjerujem da OSA i policijske agencije u BIH koje učestvuju u istragama će dovesti konačno do velikih riba koji se kriminalom bave i koji su postali milijarderi”.

Ko su milijarderi?

“Imamo jednog političkog lidera koji sebe naziva nacionalnim blagom Srba i RS, to je Dodik. U jednom kontekstu on predstavlja nacionalno blago, ali u kontekstu koliko je pokrao para građanima RS ili hoćete srpskom narodu jer se imovina procjenjuje na 3,5 milijardi KM. Želim da vjerujem da smo počeli raditi svoj posao kad takve osobe vidim tamo gdje im je mjesto, tada će biti riječi o pravnoj državi“, kazao je Miletić.

“Umjesto da nam jedan sportista bude uzor, nama očigledno mora biti uzor jedan čovjek koji se godinama bavio kriminalom jer tu vrstu i količinu para on nije mogao osigurati na čestit i pošten način. Zamislite u kojoj smo situaciji da organi RS moraju kupovati rakiju od njegovog zeta. Umjesto da nekom seljaku, poljoprivredniku omogući da razvije svoj posao, zamislite koliko je ta mreža usluga razgranata”.