Miletić: Ne bih se iznenadio da nam dođu sa ratnim zločincem da bude ministar

Nekadašnji direktor Federalne uprave policije, sadašnji parlamentarac, delegat u Domu naroda državnog parlamenta, Zlatko Miletić.

Miletić kaže da je Milorada Dodika prijavio dva puta i to kada je negirao zločin na Markalama, potom i genocid u Srebrenici.

“Ja ću odvojiti organizovani kriminal od političkog kriminala. Ja sam njega prijavio kad je negirao zločin na Markalama, nakon 15 dana je negirao genocid u Srebrenici. Čekao sam da neko od njegovih partnera iz “Trojke” ili drugih reaguje. Vidim da je ovim iz “Trojke” teško jer se vole dodvoravati, a smatraju da mi trebamo biti neprijatelji Dodiku, ja na to pristajem u kontekstu da zaštitim ovu zemlju od takve vrste progona i vrijeđanja i načina na koji unosi razdor među građanima u BiH. Mislim da najveću štetu čini narodu u RS. S obzirom da je otvorena naredba o pokretanju istrage, nadam se da će završiti optužnicom pa ćemo vidjeti dalje šta će se dešavati”, kazao je Miletić i dodao:

“On je još nakon toga javno dva-tri puta to uradio. Neće prestati sa maltretiranjem građana BiH. Krajnje vrijeme je da se Tužilaštvo pozabavi s tim. On se ponaša sve gore i gore”.

“Čim počnete da se kritički osvrćete prema onome što oni rade, ljudi vas odmah svrstaju da ste SDA ili DF-ov bot. Oni to zovu kompromisom s Dodikom, preko zakona o vanjskim poslovima do sudije Ustavnog suda”, istakao je Miletić.