Mijatović nakon sinoćnjeg gostovanja na Face TV: Sarajevo je moj glavni grad i beskrajno sam ponosan na njega

 

Dajte malo maštovitije to, dajte malo pogledajte svoj izborni rezultat, dajte malo shvatite da je Bosna i Hercegovina država svih nas, poručio je

 

Ministar poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović sinoć je bio gost “Centralnog dnevnika kod Senada Hadžifejzovića”. Njegove izjave tokom gostovanja su izazvale brojne reakcije, a sada se Mijatović oglasio na Facebooku.

Njegov status prenosio u cijelosti.

– Ne stišava se organizovana akcija od sinoć, uzbuđenje je na vrhuncu, puca se iz svog oružja, jel’ kako se usudio neki tamo Vojin da dira nekoga, otkud “vlahu” iz RS pravo da išta kaže i da dođe u Sarajevo.

“Likovi iz bajke”
Redaju se “likovi iz bajke” sa samo jednom matricom ovo je napad na Bošnjake, on je uzp-snsd-ohr nametnuti zamjenik premijera i ministar, Dodikov čovjek, agent Beograda….

Dajte malo maštovitije to, dajte malo pogledajte svoj izborni rezultat, dajte malo shvatite da je Bosna i Hercegovina država svih nas.

A dok se krijete iza lažnog patriotizma, SDP BiH samo u Banjoj Luci ima dva poslanika u NSRS, a vi nemate ni poštansko sanduče, ja sam imam više glasova nego vaša stranka u cijeloj BiH, a na koncu bez puno nervoze pa tek smo počeli, bit će dana i da razmjenjujemo mišljenja i da građanima pokažemo, šta je ko i ko je ko.

Zemlja svih naroda i građana
Moram vas obavijestiti 2023. je godina, ova država je zemlja svih naroda i građana, a vi se morate naučiti živjeti i sa Vojinom i sa Robertom jer da vam kažem nemojte se ljutiti, polako to u sebi shvatite, u ovoj zemlji žive i Srbi i Hrvati koji beskrajno vole svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, a Sarajevo je i naš glavni grad i ponosni smo na njega.

Nemojte se ljutiti kao Dodik, ja se borim da svi budemo Bosanci i Hercegovci na svakom pedlju BiH jer to je Bosna i Hercegovina, ni srpska, ni bošnjačka ni hrvatska, ali i srpska i bošnjačka i hrvatska.

Živjeli momci, svu sreću vam želim idemo raditi neće se država napraviti od lažnog patriotizma – napisao je Mijatović na Facebooku.