Mast za zglobove od LJUTOG SENFA: Brzo se priprema a djeluje još brže

 

Ogroman boj osoba je upoznat sa osjećajem boli u zglobovima.
Bol najčešće osjećamo u našim koljenima, ramenima, te laktovima.
Poslije četrdesete godine vjerujemo da je to propratna pojava starenja. Ali se bolovi ponekad znaju javiti i ranije.

Naravno, razloga može biti više – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma, a danas vam donosimo recept za liječe bola u zglobovima.

Ne mogu reći da imam toliko česte bolove u zglobovima, ali počela sam primjećivati da ponekad ne mogu lako savijati i ispravljati koljena.
Ponekad se bol javlja čak i u mirnom položaju.

Naučila sam se da borim, pripremajući domaću mast, recept koji sam pronašla u jednoj stranoj knjigi narodne medicine.

Priprema se od jednostavnih sastojaka, a možda ih već sve imate u kuhinji.

Trebat će vam sastojci navedeni ispod:

senf – najbolje da bude ljuti
soda
med
so
Od svega se stavi po 1 supena kašika.

Ovako se sprema oblog:

Sve temeljno promešajte do homogene smjese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. To će biti vaša mast za zglobove.

Evo kako koristiti oblog od senfa:

Bolno mjesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku kesu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata.

Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutru isprati.

Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Poslije ponavljajte po potrebi. Masti biće dovoljno za nekoliko dana. Čuvajte je u frižideru.

Nećete vjerovati šta sve liječi senf. Ovaj ukusan začin se pravi od ljekovite biljke slačice ili gorušice. Pored toga što se koristi u medicini protiv bolnih zglobova, a možete ga koristiti i u druge svrhe.

POPULARNO: JEDAN VITAMIN SKRAĆUJE ŽIVOT AKO SE PREDUGO UZIMA: Dr Stanišić UPOZORILA na suplemente – ovo ne znaju ni ljekari

Kada se opečete, nanesite deblji sloj i bol će nestati. Ako vas zaboli glava, namažite ga na čelo i sljepoočnice. Kada se prehladite i grebe vas grlo ili ste promukli, progutajte kašičicu ovog začina.

Zaista je izvrstan i ima veliki broj upotreba.

Pripremite i vi svoju mast od senfa!