MASNA JETRA – NAJBOLJI PRIRODNI LIJEKOVI

 

 

Masna jetra, stanje poznato kao steatoza jetre u medicinskim terminima, jer je bolest koja može značajno smanjiti vašu kvalitetu života. Međutim, srećom, postoji prirodni lijekovi koji vam mogu pomoći u prirodnom liječenju masne jetre. Pojavljuje se akumulaciji masnih kiselina i triglicerida u stanicama jetre. To uzrokuje da jetra obaljva svoje funkcije mnogo teže. Ovo je stanje jako često kod osoba koje prekomjerno konzumiraju alkohol, ali isto tako masna jetra može biti povezana sa lošom prehranom ili pretilosti. Iako postoje mnogi tretmani za masnu jetru, večina ljudi ih slabo koristi. Ali trebate znati da masna jetra može potaknuti upalne reakcije u tijelu i također otežati probavu neke hrane.
Dobra vijest je da osim zdrave prahne i medicinskih preporuka postoje i prirodni lijekovi koji vam mogu pomoći u borbi.
Mi ćemo iskoristiti ovu priliku da podijelimo sa vama pet prirodnih, biljnih lijekova koji vam mogu pomoći u liječenju stanja poznatog kao masna jetra.

ARTIČOKA ZA LIJEČENJE MASNE JETRE
Prirodno piče napravljenod artičoke ima detoksikacijska i probavna svojstva koja vam mogu pomoći u liječenju stana poznatog kao masna jetra. Bogata vlaknim i antioksidativnim komponentama, to je siguran i prirodan način za održavanje vaše jetre u dobrom stanju.

Za pripremu napitka od artičoke biti će vam potrebno: 1 artičoka i 3 šolje vode(750ml). Zatim izrežite artičoku na manje komade i stavite u lonac sa vodom da se kuha. Kada prokuha i neka kuha 5 do 8 minuta. Nakon toga sklonite sa topline, ostavite da se malo ohladi i procijedite. Ovu dobivenu vodu od artičoke pijte ujutro na prazan želudac jednu šolju, i po jednu šolju svaki put prije jela.

ČAJ OD MASLAČKA ZA MASNU JETRU
Čaj od maslačka je biljni lijek za masnu jetru

s antioksidativnim i protuupalnim svojstvima koja pomažu u detoksifikaciji jetre kako bi se smanjila akumulacija lipida u tkivima. Njegove komponente poboljšavaju metaboličku aktivnost, potičući uklanjanje masti i toksina.

Za pripremu čaja od maslačka je potrebno: 1 žilica maslačka(5 grama) i jedna šolja vode (250ml). Jednostavno stavite žilicu maslačka u šolju kipćue vode i ostavite da stoji 10 do 15 minuta. Čaj od maslačka za masnu jetru trebate piti ujutro na prazan želudac i još jednu šolju tokom dana. Važno je da ovaj čaj pijete samo dva tjedna.

ČAJ OD ČIČKA ZA MASNU JETRU
Čičak

još poznata kao Sikavica, je ljekovita biljka koja se koristi kao prirodan lijek za jetru već hiljadama godina. Sadrži tvar zvanu Silymarin koja pomaže u zaštiti stanica jetre od akumulacije masti.

Za pripremu čaja od čička bitiće potrbno: 1 žilica čička(5 grama) i jedna šolja vode (250ml). Prokuhalu i vrelu vodu, dodajte 1 žilicu čička i ostavite da stoji 10 minuta. Nakon toga procijedite, nekada se malo ohladi i vaš čaj je spreman. Ovaj čaj piti jednom dnevno, najviše dva tjedna.

BOLDO ČAJ
Prirodni boldo čaj jedan je od najučinkovitijih biljnih lijekova za borbu s problemima funkcije jetre. Ova izvanredna biljka potiče funkciju žučnog mjehura i pomaže razbiti masnoće. Ovo će ih zaustaviti da se akumuliraju u stanicama jetre.

Za pripremu boldo čaja biti će potebno: 1 šolja vode(250ml) i 1 čajna žilica ovoga čaja. Neka voda prokuha i dodajte čajnu žilicu boldo čaja, nakon toga ostavite lagano da kuha 3 minute, zatim sklonite sa topline, ostavite da se hladi 10 minuta, procijedite i vaš boldo čaj za masnu jetru je spreman. Piti dvije šolje boldo čaja dnevno tokom dva tjedna.

ČAJ OD PELINA ZA MASNU JETRU
Pelin adrži gorke tvari, kao što su absint i anabisinteza, koji pomažu u funkcijama jetre i borbe protiv masne jetre. Ove komponente poboljšavaju probavu masti i, između ostalog, utječu na probavne smetnje i infekcije želuca.

Za pripremu čaja od pelina biti će vam potrebno sljedeće: 1 čajna žilica pelina i 1 šolja vrele vode. Dodajte pelin u šolju vrele vode i ostavite da stoji 10 minuta. Nakon toga procijedite i vaš čaj od pelina je spreman. Piti jednu šolju čaja od pelina dnevno tkom tri tjedna.

Napomena za PELIN: Izbjegavajte piti više od preporučene količine budući da biljka sadrži tvar poznatu kao tujoni. Ova tvar, u velikim količinama, može izazvati živčane promjene i iritacije u probavnom sustavu.

Jeste li imali dijagnozu masne jetre? Bojiš se da ćete vremenom dobiti masnu jetru? Izaberite jedan od ovih lijekova i pijete redovito kako biste iskoristili njegove prednosti.

Također, imajte na umu da se njihovi učinci ponašaju u skladu s vašim drugim prehrambenim navikama. Izbjegavajte masti i procesiranu hranu.

Izvor:biljemdozdravlja.com