MASKA ZA KOSU OD MEDA: Ubrzava rast i zaustavlja njeno opadanje

 

Med ima velike prednosti kada je njega i zdravlje kose u pitanju. Njegova primjena je jako jednostavna, a rezultati koji se na ovaj način postižu su izvrsni.

Možete ga iskoristiti za pravljenje domaće maske na sledeći način:

Pomješajte kašiku punomasnog mlijeka sa jednom kašikom meda. Dobro miješajte masu sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte sastojke naspram dužine vaše kose, što veća kosa to više. Važno je da sastojke dodajete proporcionalno, odnosno koliko meda, toliko i mlijeka.

Kada dobijete glatku smjesu, nanesite je pažljivo na svoju kosu. Vodite računa da cijela kosa bude natopljena ovom maskom za kosu. Uvite kosu u punđu i prekrijte je kapom za tuširanje ili plastičnom kesom.

Ostavite masku na kosi oko 20 minuta i potom operite kosu blagim šamponom. Nakon upotrebe ove maske kosa će vam odmah biti vidno mekša i sjajnija, a ono što je najvažnije dobro hidrirana i nahranjena. Ovu masku možete koristiti3 puta nedeljno.

Takođe možete napraviti i masku sa medom i mlijekom kokosa:

Sastojci koji su vam potrebni:

6 kašika kokosovog mlijeka
3 kašike meda
Kako se priprema:

Pomiješajte kokosovo mlijeko i med i nanesite na vlažnu kosu. Ostavite da odstoji pola sata i nakon toga isperite.

Med je odličan za kosu jer održava prirodnu vlažnost kose i daje joj sjaj. Djeluje kao prirodni regenerator i pospješuje rast nove kose. Redovnom upotrebom uveliko smanjuje i opadanje vlasi. U kombinaciji sa kokosovim mlijekom za kosu, daje zaista izvrsne rezultate.

Spremite i vi jednu od ove vije jednostavne masku i dajte svojoj kosi predivan izgled.

Uživajte!

Izvor: kurir.stil.rs