MAHIR MEŠALIĆ UPOZORAVA: “Plaši me tišina u SDP-u na anticivilizacijsku politiku koju Nikšić vodi prema Dodiku i Čoviću!” (VIDEO)

Zastupnik u Parlamentu FBiH Mahir Mešalić (DF) i zastupnica u Parlamentu FBiH Jasmina Biščević-Tokić (SDA), gostovali su večeras u programu televizije Hayat gdje su govorili o državnoj koaliciji, te su poslali jedinstvenu poruku: uprkos pokušajima, neće se odustati od borbe za jedinstvenu državu!

Delegacije stranaka koje formiraju vlast na državnom nivou dogovorile su jučer da formiraju radnu grupu koja će raditi na izmjenama Izbornog zakona BiH što je dio koalicionog dogovora, ali i zadatak koji je međunarodna zajednica ostavila domaćim političarima.

“Dalo se naslutiti da su zajedno i da su ciljevi što manje države, a što više vlasti za pojedince”,rekao je Mešalić komentaripući jučerašnji sastanak Čovića, Dodika i Nikšića i najavljene razgovore o izmjenama Izbornog zakona. Kako kaže Mešalić, ljudi u Sarajevu im pomažu, te pokazuju da su na putu izdajničke politike.
Biščević-Tokić navela je i kako imaju podršku međunarodne zajednice, te da je Izborni zakon, tačnije izmjene, dogovorene od ranije.

Napomenula je da se slično moglo uraditi i u Neumu, ali da Bakir Izetbegović nije pokleknuo.

“SDA sada plaća kaznu jer nije bila servilna. Ne vidim da je Dodik kažnjen jer je sve gori”, poručila je ona.

Mešalić je napomenuo kako se upozoravali da bi moglo doći do ovakvog scenarija.

“Da bi skupili snagu da budu partneri, lagali su javnost. Plaši me tišina u SDP-u na anticivilizacijsku politiku koju Nikšić vodi prema Dodiku i Čoviću. Ide se na princip staviti RS pod kontrolu beograda i FBiH pod kontrolu Zagreba”, pojasnio je on.

“Ko sutra sprječava Vučića da nam uradi što Izrael radi Palestini?”, upitao je zastupnik, te napomenuo da su SDA i DF izabrale teži put, ali da građani moraju znati istinu.