LJEKOVITA MAST ZA PLUĆA: Nekoliko načina korištenja guščije i svinjske masti..

 

Tegobe sa plućima često počinju sa ovim simptomima: probadanjem u prsima, leđima, porebrici, kratkim disanjem, kašljem, promuklošću, temperaturom, umorom.

Kod ovih tegoba možete primijeniti čuveni prirodni lijek za plućne bolesti, na bolna mjesta staviti obloge od guščije ili svinjske masti.

Guščiju mast sam takođe i jela, a preporuka je sa medom. Njena uloga u liječenju plućnih smetnji se ogleda u tome što razlaže i razbija zgusnuti sekret.

Čuveni oblog od guščije masti

Na pamčnu krpu nanesite deblji sloj guščije masti.

Krpa ili pelena treba da bude velične grudi oboljele osobe. Oblog stavite na grudi, pa pokrijte najlonskom folijom, kesom ili još jednom krpom. Kada ste stavili oblog, osoba treba da bude pokrivena i utopljena.

Umjesto krpe, možete staviti i hartiju.
Dakle, namažete deblji sloj guščje masti, nalijepite hartiju preko, pa je probušite ponegdje viljuškom. Učvrstite gazom, pa prespavate.

Oblog je najbolje stavljati prije spavanja da bi se prespavalo sa njim.

Čuveni oblog od svinjske masti:

Lanena krpa za obloge namaže se mašću i stavi na mjesta gdje osjećate tegobu. Krpu lojem namazanu, treba držati prema vatri da se malo ugrije i da bolje uz tijelo prione. Preko ovih masnih krpa treba stavljati peškire nakvašene u vodu i ocat ili rakiju za suzbijanje temperature. Oblozi se mijenjaju svaki sat i pol, a masna krpa kada je koža upila mast.

Guščija mast i mlijeko

U šolju toplog mlijeka rastopite kašiku guščije masti za odrasle, odnosno kašičicu ako pripremate napitak za djecu. Za potpuni efekat, pijte napitak 2 – 3 puta dnevno sa razmakom 4 – 5 sati, sve dok simptomi traju.

Guščija mast i med

Otopite oko 200 g sala od guske na tihoj vatri dok ne dobijete bistru žutu mast, pa procijedite i ostavite da se malo ohladi. U mast dodajte 200 g livadskog meda, dok se još ne stegne. Prespite u staklene tegle i čuvajte u frižideru.

Preporučeno je da dnevno odrasli uzimaju 2 – 3 supene kašike, a djeca 2 – 3 kafene kašičice masti. Da biste djeci lakše dali, izmiješajte sa toplim mlijekom.

Nabavite i vi svoju guščiju ili svinjsku mast, obje su izvrsne!