Lekari mislili da ima običnu žgaravicu, a bolovala je od smrtonosne bolesti

20-godišnja Džordžija Ford život se okrenuo naglavačke nakon dijagnoze maligne bolesti. U roku od samo nekoliko nedelja od odlične studentkinje koja uživa u životu postala je neko ko se leči od raka. Džordžija, naime, boluje od izuzetno retkog karcinoma koji se zove papilarni karcinom bubrežnih ćelija , a u njenom slučaju on se u rekordnom roku proširio na pluća, jetru, limfne čvorove i kosti.

Čak ni lekari kod prvih simptoma nisu znali o čemu je reč. Kako tvrdi Džordžija, mislili su da je stvar bezopasna i da je reč o bezazlenoj žgaravici uzrokovanom razuzdanim zabavama na fakultetu. Čim se Džordžija javila lekaru zbog simptoma žgaravice, on je počeo da se raspituje o njenim navikama ispijanja alkohola.

„Pitao me pijem li mnogo, samo sam se nasmejala i odgovorila potvrdno pa mi je samo dao lekove za zaštitu sluzokože želuca“, ispričala je Džordžija koja je ubrzo posumnjala da se radi o žgaravici jer su bolovi bili sve jači, a ona je u međuvremenu prestala da pije alkohol.

„Onda su se javili užasni bolovi u leđima. Njih su lekari prepisivali mom lošem držanju i upalama mišića. Ponovo sam dobila pogrešnu dijagnozu. Uz to se pojavio i nesnosni kašalj, čak sam mislila da imam koronu pa sam uradila nekoliko testova. Svi su bili negativni. Tek kada sam počela da iskašljavam krv, shvatila sam da je reč o nečem mnogo opasnijem“, dodaje.

Bila je očajna. Znala je da nešto nije u redu, ali su lekari redom odmahivali rukom. S obzirom na to da se više nije znala kome da se obrati, Džordžija je otišla kod privatnog lekara koji joj je dijagnostikovao papilarni karcinom bubrežnih ćelija.

„Svi su govorili da mi nije ništa, da izmišljam, da sam luda… A ja sam na kraju sve to vreme imala karcinom opasan po život“, dodaje mlada devojka kojoj se dotad rak proširio po celom telu, izazivajući pritom bezbroj drugih simptoma. Njeno je stanje, tvrde lekari, neizlečivo, ali ona ipak ne odustaje. Počela je s imunoterapijom, a uz sebe stalno ima i prenosne boce kiseonika kako bi sebi olakšala svakodnevne aktivnosti.

Planira da završi fakultet prava, a pokrenula je i crowdfunding kampanju kako bi prikupila sredstva za dobrotvorne organizacije za borbu protiv papilarnog karcinoma bubrežnih ćelija. Iako je bolest koju ima neizlečiva i vrlo retka, Džordžija i dalje nagađa bi li njena konačna prognoza izgledala drugačije da su lekari ranije otkrili njenu bolest.