Lapsus Ane Brnabić: U Srbiji se vlast neće mijenjati na izborima

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da sve što se u Srbiji dešava poslije masovnih ubistava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i selima u okolini Mladenovca “direktno maslo stranih službi”.

„Ovo što se dešava je direktno maslo stranih službi i direktna destabilizacija Republike Srbije. I poštovani građani Republike Srbije, da ne bi izvlačili moje riječi iz konteksta, nisam pričala o tragedijama, pričala sam o svemu onome što se dešavalo nakon tragedija, što se svaki dan pojačava, to da je Ivica Dačić napustio sjednicu Vladu može da plasira samo neko ko želi da destabilizuje Srbiju, to je lako provjerljiva laž“, rekla je Brnabić tokom rasprave u Skupštini Srbije.

Premijerka je rekla da je „u tajkunskim medijima namjerno plasirana nevjerovatna laž da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić demonstrativno napustio sjednicu Vlade“.

„Da vam kažem odmah, da svi građani znaju, mi smo jučer u 13 časova imali redovnu sjednicu, prošla je u najboljem redu, usvojili smo izuzetno važne odluke, prije svega i najvažnije za poljoprivredne proizvođače“, kazala je.

Dodala je i kako su pojedini mediji iskoristili njen lapsus sa današnje sjednice, kada je rekla da se „vlast neće mijenjati na izborima“, iako je iz cijelog njenog izlaganja jasno da je poručila da se vlast neće mijenjati na ulici.

„Ovdje sam najmanje 20 puta ponovila da će se vlast u Republici Srbiji mijenjati samo voljom građana iskazanom na izborima, da neće biti Majdana, da se vlast neće mijenjati na ulici, da su izbori jedini mehanizam, da se mi funkcija držati nećemo. Ostavke su najmanji problem, možemo da idemo na izbore, samo nećemo dozvoliti da se vlast mijenja bez izbora“, kazala je Brnabić.

Ponovila je da je za SNS neprihvatljivo da se formira prelazna vlada do održavanja vanrednih izbora, a u kojoj bi sjedili predstavnici opozicije i koja bi, kako je rekla, gasila medije i mijenjala institucije.

Da ministar Dačić nije napustio sjednicu Vlade Srbije potvrdila je i poslanica socijalista Snežana Paunović. Ona je rekla da će mitingu 26. maja, na koji je pozvao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, prisustvovati 15.000 pristalica socijalista, kao i da će se okupljenima obratiti i Ivica Dačić.