KUNICA, BOKVICA I METVICA: Koriste se 40 dana, a od bolesti ostaju samo uspomene..

 

Donosimo vam odlične recepte za liječenje čira na želucu.
Čir je ranica koja se nalazi na sluzokoži želuca, a koja zbog želučane kisaline uzrokuje mnoge tegobe.

Koji su najčešći uzroci nastanka čira:

pušenje
stres
alkoholna pića
uzimanje određenihlijekova
Određeni lijekovi protiv bolova iz skupine nesteroidnih antireumatika čine sluznicu želuca ili dvanaesnika osjetljivijom na ozljede. To su npr. ketoprofen, diklofen, ibuprofen, indometacin itd.
Koji su simptomi čira na želucu:

Čir na želucu izaziva bol u predjelu stomaka koja se obično javlja ispod prsne kosti i trbušne šupljine. Bol može trajati nekoliko minuta ali i satima.

Ima perioda kada bol potpuno nestane. Javlja se pomanjkanje apetita i moguć gubitak na tjelesnoj težini, napuhavanje, žgaravica i mučnina nakon jela. Ako je u pitanju čir na dvanaestercu bol prolazi nakon uzimanje hrane.

Rjeđe se javljaju simptomi poput povraćanja hrane ili taloga koji podsjeća na kafu. Ili pojava crne stolice koja je već ozbiljno upozorenje da treba da posjetite doktora i započnete liječenje.

Donosimo vam recept za liječenje čira na želucu:

Za spravljanje lijeka protiv čira na želucu potrebne su vam: bokvica, kunica i metvica. Napravite čaj od ove tri biljke zajedno u istom omjeru.

Potrebno vam je dva litra čaja za svaki dan. Koristite ga četrdeset dana neprekidno.

Poslije završenog tretmana od čira bi trebala da ostane samo uspomena.

Pored ovog čaja za liječenje čira na želucu se mogu koristiti i ovi lijekovi:

Moćni kupusov sok:

Naribajte kupus, posolite i dodajte sok jednog limuna. Ostavite neka odstoji oko pola sata. Procijedite i uvijek konzumirajte svjež sok.

Bijeli luk:

On ima snažno dezinfekcijsko, antibakterijsko i fungicidno djelovanje tako da lako može zamijeniti najbolje antibiotike. Ubrzava oporavak kod čira ali i sprječava njegov nastanak.

Svaki dan pojedite po dva čehna bijelog luka pa ćete znatno umanjiti mogućnost pojave čira. Na prazan želudac, učinak je intenzivniji!

Med:

O medu znamo mnogo zato što su o njemu sasvim zasluženo napisane mnoge studije. On ima snažna antiseptička, antioksidativna i pročišćavajuća svojstva koja gode tijelu, koži i zdravlju u cjelosti.

Pomaže kod liječenja čira i bakterijskog gastritisa.

Probajte i vi ove savjete za liječenje čira na želucu.

Izvor: kucni-ljekar