Kordić izaziva politički zemljotres? – Čović pod pritiskom, hoće li HDZ-u biti zabranjeno djelovanje?

Poptuno je jasno da je Kordićev snimak plasiran kako bi izazvao radikalne političke poteze i spašavanje hrvatskih i srpskih političkih ekstremista, kaže Mehmedović

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH, izjavio je da je šutnja predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića na sramotne izjave ratnog zločinca Darija Kordića znak “da je vrijeme da Ćović pokupi svoje krpice i ode sa političke scene”.

On ističe da je došlo vrijeme da se zabrani djelovanje političkih stranaka i pojedinaca koji njeguju presuđene zločinačke pothvate.

Njegovu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Ćutanje Dragana Čovića, HDZ BiH, HNS-a, vrha Hrvatske ali akcentiram – u prvom redu, ćutanje Dragana Čovića na snimak u kojem Kordić potvrđuje svoju i fašisoidnost HDZ BiH i HDZ Hrvatske, jest alarm koji govori da je vrijeme da Ćović pokupi svoje krpice i ode sa političke scene.

Poptuno je jasno da je Kordićev snimak plasiran kako bi izazvao radikalne političke poteze i spašavanje hrvatskih i srpskih političkih ekstremista koji deceniju i pol drže ovu zemlju na predstavi fašističkog baleta.

Ovdje nije pitanje da li Tužilaštvo treba hitno da reaguje, već da li je vrijeme da se zabrani ovakvo djelovanje političkiih stranaka i pojedinaca koji njeguju presuđene zločinačke pothvate i zločince. Ako do toga ne dođe, ostajemo zatvoreni u začaranom krugu koji je kreirala koruptivna neman koja je izvlačila milijarde iz budžeta preseljavajući ih u svoje interesne kompanije.

Američka ambasada u BiH i OHR moraju izbjeći deklarativni, kurtoazni i formalni odgovor jer ovo je do sada najjači udar na njihov izborni projekt u Federaciji BiH i BiH, rekao je Mehmedović.