Konaković o tvrdnjama SDA: Ko ih je savjetovao, nagradu je od nas zaslužio

“Užitak je ova borba”, saopštio je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, nakon što je Stranka demokratske akcije danas održala posebnu konferenciju za medije. Tema – rezultati Izvještaja nadležnog inspektorata o upisu, studiranju i sticanju diplome zastupnika u Skupštini KS Elmedina Konakovića.

“Sačekaću da se oglase i ostale institucije, a nakon toga ćemo ovu poltronsku družinu uhljebljenu na budžetu vratiti na fabričke postavke. Nakon toga se vraćamo na temu zbog koje su dobili zadatak da lažu o mojoj diplomi. Vraćamo se na falsifikovanu javnu ispravu i nepostojeće ispite iz Zagreba supruge predsjednika SDA. Onaj ko vas je savjetovao da vam kampanja bude priča o lažnim diplomama, nagradu je od nas zaslužio. Užitak je zaista ova borba protiv lažljivaca, poltrona, uhljeba i korumpiranih političara vladajuće stranke”, stoji u Facebook statusu NIP-ovog lidera.

Podsjetimo, predstavnici SDA su danas, između ostalog, tvrdili kako je njihov nekadašnji dugogodišnji član prvo upisao treću godinu studija, diplomirao, zatim studirao prvu i drugu godinu prvog ciklusa bolonjskog studija.

Istakli su i da je inspekcijski nalaz ispisan na 51 stranici i biće dostupan javnosti.