KOD UPALE GRLA I KRAJNIKA: Smirite ih uz neku od ove dvije smjese

 

Kod nas je gnojna angina je poznata kao upala krajnika. Krajnici nam koriste kako bi spriječili ulazak bakterija, ali i virusa kroz grlo. Ako bakterije dođu do grla, prvo dolazi do upale grla, ždrijela te onda i krajnika što uzrokuje ovu upalu.

Spremili smo za vas dva recepta za liječenje upale grla i krajnika:

Jako dobar recept od kima:

80 grama sjemena kima pomuješajte sa 200 ml vode, dodajte nekoliko malina za ljepši okus i kuhajte 15 minuta. Dobit ćete gustu masu, koja dosta sliči kafi. Procijediti i dodati pedeset ml vode i kuhati dok ne prokuha. Maknite s vatre i dodajte jednu kašiku rakije.

Koristite ga na ovaj način:

Uzmite jednu kašikicu svakih 30 minuta. Nakon samo dva sata, bol će se povući, a nakon 4 i nestati.

Proporučuje se onima koji imaju problema sa grloboljom. Ove namirnice, istovremeno djeluju antibakterijski, antigljivično i antivirusno.

Idući recept koji vam donosimo prenosio se sa koljena na koljeno, a to je velika garancija kvaliteta. Veoma je lak za napraviti, a potrebna su vam samo tri sastojka. Može dugo da stoji, pa bi bilo zgodno napraviti ga da vam je uvijek pri ruci.

Sastojci koji su potrebni:

400 ml hladno cijeđenog maslinovog ulja
1 jaje
60 g prirodnog pčelinjeg voska
Evo kako se priprema:

Skuhajte jaje, uzmite žumanjce te ga izgnječite. Naspite maslinovo ulje u šerpicu i u njega stavite vosak. Kuhati na laganoj vatri dok se vosak ne otopi, kada se vosak otopio polako dodajte žumanjce. Ulje će početi pucketati, ukoliko počne da pjeni, sklonite sa vatre i lagano miješajte dok ne dodate cijelo žumance. Nakon toga procijedite i sipajte u tegle. promiješajte još nekoliko puta da se vosak ne bi slegao.

Kako koristiti ovaj recept:

Ako se mast koristi za obloge, potrebno ga je prethodno zagrijati na laganoj vatri do 40 stepeni ili na pari.

Upala krajnika: Stavljajte obloge na vrat od ove masti i u grlo.. Ako to radite uveče, ponavljajte 2-3 puta.

Za bronhitis: Po pola kašičice masti 3 puta na dan, prije obroka.

Zato probajte i vi ove recepte kod upale grla, ali i krajnika.