KAKO SNIZITI ŠEĆER U KRVI

 

Priroda nam daje sve najbolje i u to smo uvereni svaki dan. Možete potrošiti mnogo novca na skupe lekove, ali nije li lakše obratiti se prirodnim lekovima za pomoć?

Danas se veliki broj ljudi pita kako da smanji nivo šećera u krvi. Ovo posebno zabrinjava ljude koji boluju od dijabetesa.

Gubitak energije, suva usta, loše zarastanje malih rana, povećan apetit, zamagljen vid – svi ovi simptomi ukazuju na povećan nivo glukoze u krvi.

Jedna od namirnica koja može smanjiti nivo šećera u krvi je seme bundeve. Ovo seme je skladište korisnih supstanci! Seme suncokreta sadrži visoku količinu gvožđa, koje jača krvne sudove i poboljšava sastav krvi.

Kao rezultat, srce dobija sve što mu je potrebno za produktivan rad. Takođe, semenke bundeve blagotvorno deluju na stanje kože i izvrsna su prevencija kod akni. Dnevno jedenje semena bundeve takođe može pomoći u smanjenju nivoa šećera u krvi.

“Dnevni magazin” kao i obično brine o vašem zdravlju, pa stoga i ovaj put delimo sa vama recept za divan i zdrav napitak od semena bundeve.

KAKO SNIZITI KRVNI ŠEĆER
150 g oljuštenih semenki bundeve
voda
1/2 kašičice cimeta (za ukus)
4-5 urmi
PRIPREMA

Potopite seme bundeve u vodu 8 sati.
Nakon toga ocedite vodu i stavite seme u blender. Dodajte 4 kašike vode i sve dobro izblendirajte.
Smešu procedite kroz gazu. Dodajte iseckane urme i cimet, pa ponovo malo izblendirajte smešu.
Dobijeno bundevino mleko sipajte u staklenu teglu i čuvajte u frižideru.
Ovo piće treba uzimati 100 g dnevno na prazan stomak pola sata pre obroka. Morate ga piti sa pauzom od 4 dana (pijemo 4 dana, a zatim pravimo pauzu 4 dana).
Mleko od bundeve takođe pruža odličnu prevenciju od crva koje imamo u crevima. Pogodno je i za odrasle i za decu.

Uključite se u obnavljanje svog zdravlja i podelite lekoviti recept sa mlekom od bundeve sa svojim prijateljima!

 

adminhttp://www.korisnisavjet.com