Kako sam regulisala KRVNI PRITISAK uz ovu zdravu mješavinu

 

Ako baš i niste veliki ljubitelj zelenih sokova, ovaj ljubičasti će vas zasigurno oduševiti. Radi se o soku od crvenog kupusa s dodatkom ukusnih šljiva, naranče, cikle i celera, koji će vas na prvi gutljaj osvojiti svojom vibrantnom bojom i slatkastim okusom, a zatim i brojnim zdravstvenim dobrobitima koje vam pruža.

U nastavku doznajte zašto biste što češće trebali konzumirati crveni kupus i koje su sve njegove zdravstvene dobrobiti. Otkrijte kako pripremiti ukusni i zdravi napitak koji će smanjiti rizik od mnogih bolesti, a sačuvati vas hipertenzije i probavnih tegoba.

Recept za moćni napitak

Sastojci koji će vam biti potrebni za recept:

3 šljive
¼ manjeg crvenog kupusa
2 stabljike celera
1 korijen cikle
1 naranča

Upute za pripremu recepta:

Izvadite koštice iz šljiva. Sve sastojke dobro operite. Ogulite naranču, a kupus naribajte. Sve sastojke stavite u blender ili sokovnik pa izmiksajte tako da dobijete sok. Ovaj sok jako je dobar za želudac i probavni sustav. Čisti bubrege i cijeli organizam, snižava krvni tlak te ima antikancerogeno djelovanje.

Evo za šta je zdrav svaki od sastojaka, zaista su divni.

Dobrobiti celera

Zahvaljujući dijetalnim vlaknima, pomaže radu čitavog probavnog trakta. Odličan je izvor fitonutrijenata i antioksidansa. Snižava razine kolesterola te ima protuupalna svojstva. Pomaže kod stanja hipertenzije jer snižava krvni tlak.

Dobrobiti naranče

Prirodni je čistač krvi. Pomaže probavi. Obiluje vitaminom C te ima snažna antioksidativna svojstva.

Dobrobiti cikle

Redovitom konzumacijom cikle možete spriječiti nastanak raka pluća i melanoma. Tvar iz cikle poznata kao betalain pomaže kod stanja depresije i tjeskobe. Potiče probavu i eliminaciju otpadnih tvari.

Dobrobiti šljive

Ovo je voće pravi saveznik protiv upala i infekcija te štiti od djelovanja slobodnih radikala. Vitamin A što ga šljive sadrže čuva zdravlje vaše usne šupljine.

Spremite ga i vi!

Izvor: narodna-medicina.info