KAKO KORISTITI JABUKOVO SIRĆE: Jača zglobove i pomaže kod artritisa

 

Linda Faulkner je 50-godišnja Britanska kojoj je 2006. godine dijagnostikovan artritis. Bol je prvo počela osjećati u šakama, ali se ona ubrzo preselila na područje leđa i vrata te je njezino stanje iz dana u dan postajalo sve lošije. Kako bi ublažila tegobe bolnih zglobova, isprobala je bezbroj tretmana.

A onda je jednog dana saznala za priču o Sari Gal, koja je izliječila artritis koristeći napitak od jabukovog sirćeta i meda. Odlučila je i sama da to proba, pa je jabukovo sirće konačno spasilo od bolova.

Jabukovo sirće je koristan lijek za zdravlje zglobova

Već se vijekovima zna da sirće ima brojne pozitivne faktore na cjelokupno ljudsko zdravlje. Između ostaloga jabukovo sirće se pokazao kao odlično sredstvo koje čuva zdravlje zglobova i kostiju. Napitak od jabukovog sirćeta i meda izvrsna je kombinacija koja liječi artritis. Obe namirnice povećavaju pokretljivost organizma, štite zglobove i kosti od propadanja te sprečavaju upale.

Moćna mješavina za liječenje artritisa

Sastojci koji su vam potrebni:

1 supena kašika jabukovog sirćeta
1 supena kašika sirovog meda
1 šoljica vruće vode
Upute za pripremu recepta:

U šoljicu vruće vode pomješajte 1 kašiku jabukovog sirćeta i 1 kašiku sirovog meda. Pijte dvaput dnevno.

Linda je ovu mješavinu pila svaki dan, ujutru i uveče. Već nakon 2 nedelje osjetila je poboljšanje. Bilo je to prvi put od 2006. godine da je mogla živjeti normalno – oslobođena od bolova.

Dobrobiti jabukovog sirćeta

Smanjuje bolove u zglobovima
Jača kosti
Sprečava štetno djelovanje slobodnih radikala
Pomaže probavi te podstiče detoksikaciju organizma

Donosimo vam još neke korisne recepte za ublažavanje bolova:

Sok za bolne zglobove

U šoljicu soka od višanja dodajte 1 čajnu kašičicu jabukovog sirćeta pa pijte redovno. Višnje sadrže antocijanine koji su vrlo djelotvorni kod upalnih stanja.

Kokosovo ulje i jabukovo sirće za masažu

Napravite mješavinu od 2 supene kašike jabukovog sirćeta i 1 supenu kašiku kokosovog ulja pa istrljajte bolne zglobove.

Čaj od nane i cimeta

U šoljicu čaja od nane dodajte 1 supenu kašiku jabukovog sirćeta, 1 čajnu kašičicu meda i 1 čajnu kašičicu cimeta. Pijte jednom dnevno kako biste ublažili simptome artritisa. Ovaj napitak ima i antibakterijsko djelovanje.

Napravite i vi neki od ovih izvrsnih recepata.

Zaista su veoma kvalitetni!