„KAKO BOLAN, MILE, ISPADE DA JE RS NASTALA U SFRJ…“: Društvene mreže gore nakon još jednog debakla vožda iz Laktaša…

Ne stišavaju se reakcije nakon još jednog debakla predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, koji je kazao da je Republika Srpska starija od Ustavnog suda BiH.

Donosimo samo one reakcije koje nemaju uvredljiv sadržaj.

Podsjetimo, Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska starija od Ustavnog suda BiH tri godine, navodeći da je nekadašnja BiH sastavljena od Republike Srpske i FBiH 1995. godine, te stoga nijedna njena institucija nije starija od nje same, niti dijelova iz kojih je sastavljena.

-Ustavni sud BiH je nastao Dejtonskim mirovnim sporazumom 1995. godine, a Republika Srpska je proglašena 9. januara 1992. godine, dakle, Denis Bećirović ne iznosi ni tačne informacije. Republika Srpska je starija od Ustavnog suda BiH tri godine. Denisu Bećiroviću nije teško da se na ovakav paušalan, neozbiljan način bavi politikom u kojoj je za sve našao krivca u meni, pa sam ja kriv i što sunce zalazi i što se ide u penziju, rekao je Dodik.

Dodik je kazao da je pozivanje s mjesta člana Predsjedništva BiH da interveniše visoki predstavnik „refleks prošlosti i nasljeđe prošlosti iz koje muslimani ne mogu nikako da izađu, pa ni Bećirović“.

-Ako je visoki predstavnik, pa i ovaj nelegalan i nelegitiman, vlast kojoj se obraća, preporučujem mu da ujutru podnese ostavku i izvini se svojim biračima što ih je slagao. Pod izgovorom čuvanja institucija, koje usput budi rečeno funkcionišu bez ijednog akta, pa čak i bez Zakona o Ustavnom sudu, Bećirović u stvari pokušava da kazni one za koje nema ni pravnu ni političku argumentaciju. Nada se da će konstantnom vikom proizvesti reakciju nekoga u EU, a onda i naći nekoga da završi muslimanske ratne ciljeve. Koliko energije se troši ni na šta, umjesto da se sjedne i nakon skoro 30 godina usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH, kojim bi se iz Ustavnog suda udaljile strane sudije, koje su ružno svjedočanstvo o kolonijalnom statusu BiH, kazao je Dodik.

Ako su im usta puna teritorijalnog integriteta i suvereniteta, rekao je Dodik, zašto ništa ne čine da BiH vrati uzeti joj suverenitet, kazao je on.