KADIROV NAPADA ZAPAD, I SULUDO ZAPRIJETIO UKRAJINCIMA: “Ovi psi će dobiti što zaslužuju”

“Zašto svjetska zajednica šuti? Gdje su ti glasnogovornici zapadne demokracije koji pozivaju na poštivanje prava?”, rekao je.

 

Čečenski lider Ramzan Kadirov u objavi na svom Telegram kanalu napao je Zapad i žestoko zaprijetio ukrajinskim vojnicima koji su, kako tvrdi, počinili ratni zločin nad ruskim zarobljenicima.

Poručio je kako se na snimci koja je kružila društvenim mrežama “jasno vidi kako su ukrajinski nacionalisti u selu Makeevka hladnokrvno strijeljali ruske ratne zarobljenike koji su prije toga dobrovoljno položili oružje.

“Nije li potrebno reći da je to direktno kršenje svih međunarodnih konvencija koje pozivaju na striktno poštivanje propisanih normi ratovanja? Međutim, Zapad, u sebi svojstvenom licemjerju, o ovoj temi šuti”, poručio je Kadirov.

Potom je napao ukrajinske vojnike koji su navodno počinili zločin.

“Ne samo da su počinili zločin, ti sotonini poslušnici su ga potom cinično objavili na mreži, osjećajući apsolutnu nekažnjivost”, napisao je. Potom im je zaprijetio.

“Siguran sam da se na odmazdu za počinjeni zločin neće dugo čekati. Dat ćemo sve od sebe da ovi psi pakla dobiju ono što zaslužuju, a oni koji su nekako uspjeli izbjeći kaznu osuđeni su da ostatak svog jadnog života prožive zabrinuto se okrećući oko sebe. Oni ne zaslužuju nikakva prava niti prihvaćene norme”, poručio je čečenski lider.

Pa se ponovo vratio na temu Zapadu.

“Zašto svjetska zajednica šuti? Gdje su ti glasnogovornici zapadne demokracije koji pozivaju na poštivanje prava? Zar stvarno ne primjećuju sve te grozote? Naravno, oni to vrlo dobro vide, ali izbjegavaju publicitet, budući da bi kijevski režim u očima naroda trebao izgledati kao demokratska oaza s lošom Rusijom u pozadini”, napisao je Kadirov, prenosi Index.

Tagovi: