Jeftin i koristan: 12 stvari za koje je vazelin fantastičan, a nemate pojma o tome

 

Vazelin je jedan od proizvoda koji se često podcjenjuje, iako ovaj jeftin i jednostavan gel može mnogo toga učiniti za svakoga od nas.Vazelin sprječava oštećenja kože nastala od utjecaja vjetra, ublažava psorijazu, kožne alergije, groznice, ekceme, hemeoroide, odstranjuje uši iz kose, koristi se kao intimni lubrikant, za njegu kod muših spolnih kožnih bolesti, protiv krvarenja iz nosa, a može se njime i spriječiti udisanje peludi iz zraka ako se namaže na nosnice.Može se koristiti kao zaštitno sredstvo prilikom bojenja, da ne bi boja, lak, masnoća ili ulje dospjeli na kožu ili neku osjetljivu radnu površinu. Može se njime odstraniti žvakaća guma iz kose, skinuti s prsta preusko prstenje…Ali jeste li znali da vazelin možete koristiti i za sljedeće stvari? Evo za što vam ovaj jeftin proizvod sve može poslužiti:

 

 

1. Dugotrajan miris parfema:Prije nego što stavite omiljeni parfem, namažite malo vazelina na mjesto koje ćete poprskati. Parfem će trajati puno duže.2. Savršene obrve:Ukoliko imate neposlušne obrve, odnosno dlake koje se stalno pomiču i čine vaše obrve čupavim, namažite vrlo tanak sloj vazelina na njih i vaš obrve će biti poslušne.3. Ispucale usne:Vazelin je jedan od najboljih hidrirajućih sredstava pa ga slobodno možete koristiti i kao stick za usne. Vaše usne će biti njegovane, hidratizirane i meke.4. Prelijepe duge trepavice:Ukoliko želite da vaše trepavice budu duge i njegovane, iskoristite staru četkicu od maskare koju ste prethodno oprali od tragova stare maskare i namažite trepavice četkicom na koju ste nanijeli tanak sloj vazelina. Ovaj postupak ponovite više dana za redom, promjena je zagarantirana.Napomena: prethodno skinite šminku s očiju.

5. Potrošili ste svu šminku: Spremate se za izlazak ali ste zaboravile da ste istrošile omiljeni ruž ili sjenilo. Mrvice šminke koje su vam ostale pomiješajte s malo vazelina i nanestite na lice, nitko neće primijetiti razliku.6. Mekana stopala: Vazelin je odličan za njegu ispucale kože uopće, a ako imate taj problem s kožom stopala – vazelin je pravo rješenje za vas. Savjet je da kada ga namažete, obucite i čarape kako bi se što duže održao na koži.7. Za skidanje šminke: Ukoliko imate osjetljivu kožu i reagirate na preparate za skidanje šminke, vazelin je pravo rješenje za vas. Ovaj proizvod ne samo što vam neće izazvati reakciju već je i odličan za uklanjanje šminke koja se ne skida tako lako.8. Poslije depilacije: Koža vam je crvena i iritirana poslije depilacije, namažite iritirani dio vazelinom i ostavite da upije. Crvenilo će vrlo brzo nestati.9. Ispucali vrhovi kose: Ako vam je kosa spremna za šišanje, a vi je puštate i ne želite mijenjati duljinu, vazelin je rješenje. Namažite krajeve s malo vazelina čime ćete prividno prekriti ispucale krajeve dok se ne spremite za novu frizuru.10. Mrlje od šminke: Slučajno ste uspjeli isprljati odjeću ružem. Nanestite malo vazelina na mrlju i protrljajte, mrlja će odmah nestati.11. Mrlje od boje za kosu:Obojili ste kosu, ali ste i obojili i pola lica u novu boju kose. Nanesite malo vazelina na zamrljana mjesta i blago utrljajte dok se boja ne skine.12. Stavljanje naušnica: Ako vas ponekad boli stavljanje i skidanje naušnica, namažite rupice s malo vazelina i bol će nestati.

Izvor: uspesnazena.com