Jaja japanske prepelice kao lek

 

 

Jaja japanske prepelice kao lek dobro su prirodno sredstvo za lečenje mnogih bolesti au upotrebi su već nekoliko hiljada godina, na prvom mjestu u azijskim zemljama. Jaja prepelica su najbogatiji vitaminima i mineralima u odunusu na sva ostala pticja jaja i na cak nekoliko puta. Na početnicu: vitamina B deset puta, fosfora pet puta, gvozđa sedam puta.
Danas se najcesce upotrebljavaju lecenje bronhitisa, bolesti nervnog sistema, srca, krvotoke, jetre i bubrega. Samo oplođena jaja ima lekovitu moć pa ih treba kupovati od proverenih prodavaca. Jaja japanskih prepelica se u frizideru mogu odrzati 60 dana ali kada se koriste kao lek potrebno je da nisu starija od 30 dana.

Kako se piju jaja japanskih prepelica?
Jaja treba piti sirova i to svakoga jutra na prazan stomak a narednih pola sata ne treba nista jesti. Kompletna dnevna doza uzima se odjednom i pije se celo jaje. Za vrijeme ove terapije nije pozeljno konzumiranje alkohola. Oprez se preporucuje osobama koje pate od zuci.

Da bi se lakše konzumirala mogu se umutiti mikserom uz dodatak meda, jogurta, soka od limuna, jabuke, pomorandze i slicno.

Kome se preporucuju jaja od prepelica?

U preventivne svrhe, za opste poboljsanje stanja organizma i fizike kondicije jaja od japanskih prepelica preporucuju se deci u razvoju, sportistima, osobama koje obavljaju teske fizicke poslove i starijim osobama.

Jaja od prepelica kao lek koriste se za lečenje koje slijedeći oboljenja u navedenim kolicinama:

– 120 prepelicjih jaja: povišeni krvni pritisak, cir na zelucu i dvanaestopalacnom crevu,
– 240 prepelicjih jaja: anemija, migrena, dijabetes, gastritis, bronhitis, astma, arterioskleroza, infarkt, visak holesterola u krvi, nervno rastrojstvo, tuberkuloza,
– 1080 prepelicjih jaja: tumor na mozgu, premor usled teskog fizickog rada

Rezultat slika za jaja prepelice za imunitet

Lecenje se sprovodi tako sto bolesnika treba u određenom vremenskom razdoblju da popije navedenu kolicinu jaja (od 120 do 1080, zavisno od vrste bolesti). Prva tri dana lecenja popiti po 3 jajeta, nakon toga pa sve do kraja lecenja po 5 jaja. Deca treba (u zavisnosti od uzrasta) da uzimanju manji broj jaja i to: do tri godine – dva jaja dnevno, do pet godina- tri jajeta, do deset godina – četiri jaja.

Terapija tako treba da traje od 15 do 50 dana (u zavisnosti od kolicine jaja i uzrasta) i ako je potrebno moze se ponoviti, nakon obavezne pauze od 2 mjeseca. Razmak između dvije terapije ipak ne bi trebao biti duzi od 6 mjeseci.

Ova vrsta lecenja obicno nema stetnih efekata osim sto ne treba voditi bolesnike koji su zabranjeno uzimanje belancvine (jaja, mesa, mleka) i kao sto je receno osobe koje pate od zuci.

Izvor:priroda-leci-sve.com