Jače i efikasnije od hlora-Nakon ovog TRIKA nema mukotrpnog ribanja…

 

JAČE I EFIKASNIJE OD HLORA: Nakon ovog TRIKA nikada više nećete MUKOTRPNO ribati KUPATILO!

Ovo sredstvo koje možete i sami jednostavno napraviti je veoma efikasno u borbi protiv tvrdokornih mrlja…

Potrebno je:

1 šolja bijelog sirćeta
1 šolja tečnog sapuna
1 krpica
1 prazna sprej boca
Potrebno je da zagrijete sirće na 3 minute i naspete ga u sprej bocu. Dodajte tečni sapun i dobro miješajte. Nanesite ovu mješavinu na ugroženo područije, ostavite na 1 minut i zatim obrišite krpom za čišćenje.

U nastavku vam donosimo još šrirodnih recepata koji će vam pomoći u čišćenju, ali i sačuvati vaše zdravlje.

Ako još niste pronašli magično sredstvo za čišćenje, pogledajte oko sebe. Ono se nalazi upravo u vašoj kuhinji. Svi mi imamo ocat u kući, sodu bikarbonu ili limunsku kiselinu, a upravo su te tri stvari najučinkovitije u borbi s raznoraznom prljavštinom.

Evo recept za prirodno sredstvo za čišćenje:

– 0,5 litre vode

– 0,5 litre alkoholnog octa

– korica limuna

Pošto ocat nije baš najugodnijeg mirisa i ako ne želite da vam cijeli dom smrdi po njemu, dodajte 10 kapi eteričnog ulja lavande ili kadulje, sve pomiješajte, ulijte u bocu s prskalicom i dobili ste savršeno sredstvo za čišćenje.

Prirodno, jeftino i učinkovito. S ovim pripravkom možete čistiti sanitarije u kupaonici, sudoper u kuhinji, ali i sve druge površine koje želite.

Osim octa, neće pogriješiti ako se koristite sodom bikarbonom ili limunskom kiselinom.

Otopite jednu ili drugu u malo vode, našpricajte željene površine, ostavite 15 minuta i smo isperite. Vaša kupaonica će se sjajiti kao nikada do sada. Limunska kiselina i soda bikarbona djelotvorne su i kod jakih naslaga kamenca.

Postupak je isti, samo što ćete ga možda morati ponoviti još jednom kako biste se riješili debelog sloja kamenca koji ste godinama pokušavali očistiti skupim sredstvima.

pak ne želite koristiti limunsku kiselinu, isti učinak ima i limunov sok, samo što će vam ga trebati puno više kako biste dobili željenu količinu sredstva za čišćenje.

Za uklanjanje tvrdokorne masnoće iz pećnice ili sa štednjaka, pokušajte s ovim receptom:

pola šalice soli
pola šalice sode bikarbone
šalica vode
trećina šalice octa
Masnu površinu prvo pospite sa soli, a nakon toga i sa sodom bikarbonom.

Pomiješajte ocat i vodu te poprskajte po sloju soli i sode bikarbone te ostavite da djeluje pola sata. Nakon toga izribajte spužvicom i vidjet ćete kako se lako masna pećnica može očistiti.

IZVOR:VECERNJI