IZLIJEČITE ANEMIJU PRIRODNIM PUTEM: Tri kašike ove smjese dnevno jačaju krv i čuvaju od bolesti

 

Pucat ćete od zdravlja i energije ukoliko sebi napravite ovaj moćni recept. Smanjenje nivoa hemoglobina u krvi, nezavisno od broja crvenih krvnih zrnaca – eritrocita, smanjuje kapacitet krvi da prenosi kiseonik, a to onda dovodi do anemije.

Ovaj vitaminski recept i ljekoviti eliksir izuzetno je dobar i provjeren lijek za povećanje hemoglobina, podizanje nivoa krvnih zrnaca i poboljšanje opšte krvne slike. Napravite ga odmah, osim što je super zdrav, vrlo je i ukusan.

Za pripremu ovog moćnog recepta bit će vam potrebni idući sastojci:

200 ml meda
200 gr oraha
200 gr suhog grožđa
200 ml soka od šargarepe
200 ml soka od cvekle
2 limuna

Upute za pripremu ovog recepta:

Operite 2 limuna. Rasijecite ih na pola i izvadite sjemenke. Sameljite sa korom (ako su prskani onda skinite koru) i stavite u neku staklenu teglu od litre. U smjesu mljevenog limuna dodajte med, ceđeni sok od cvekle i sok od cijeđene šargarepe. Promješajte.

Poslije u ovu smjesu dodajte sitno isjeckane ili mljevene orahe i suvo grožđe. I ponovo sve promješajte. Dobićete oko 1 kg ukusne i vrlo zdrave ljekovite smjese. Čuvajte je u staklenoj tegli u frižideru.

Kako se koristi ova smjesa:

Uzimajte tri puta dnevno po 1 supenu kašiku, prije svakog obroka. Nema neželjenog dejstva, osim povećanja energije. Nakon sedmici ili dvije konzumiranja, provjerite krvnu sliku i prijatno se iznenadite.

Uživajte u izvrsnom okusu ali i velikim zdravstvenim dobitima uz ovaj recept.

Ostajte nam zdravi!

Izvor: narodnamedicina.com