IZ PDP-a ODGOVORILI NA SKANDALOZNU DODIKOVU IZJAVU: Nije Dodik žrtva, već su žrtve njegovog sistema David, Vukelić, Đurović…

Podsjećamo Milorada Dodika da se prije pet godina u Banjaluci desilo još uvijek nerasvijetljeno ubistvo mladića, a ne pokušaj revolucije – poručili su ovo iz Partije demokratskog progresa reagujući na jučerašnju izjavu predsjednika RS kako protesti koji se održavaju u Srbiji liče na ono što je “Republika Srpska prošla u bliskoj prošlosti kada je još nerazjašnjenja smrt mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke zloupotrebljavana duži period za obračun sa vlasti u RS”.

– Mi smo prošli nešto slično sa grupom “Pravda za Davida” iza koje je stajala opozicija u Republici Srpskoj i britanska obavještajna služba – rekao je Dodik.

Iz PDP-a odgovaraju da, “iako je Dodiku to možda teško shvatiti, ne vrti se cijeli svijet oko njega, nego su ljudi gladni pravde, što se u jednom momentu koncentrisalo u traženje pravde za ubijenog mladića”.

– Izjava Dodika da je to djelo službi da bi se on svrgnuo je morbidna i užasavajuća. Ako je zaboravio, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je 28.6.2018. godine donijelo naredbu o sprovođenju istrage zbog krivičnog djela ubistva i to čak tri mjeseca od smrti mladića. Prije toga, podsjetićemo ga, na skandaloznoj konferenciji za medije MUP Republike Srpske je pokušao predstaviti da se kobne noći desila krađa i samoubistvo, što je još više izazvalo bunt naroda i nepovjerenje u institucije. A narod koji ne vjeruje institucijama, pravdu traži na druge načine – ističu u PDP.

Dodaju da nije ni tada Milorad Dodik, kao predsjednik Republike Srpske, iskoristio svoj autoritet da traži od institucija da djeluju profesionalno, nego je bila potrebna posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, formiranje Anketnog odbora, ispitivanje više desetina svjedoka, dokazivanje i obiman izvještaj, da bi se konačno reklo da ubistvo jeste ubistvo.

– Nije tada djelovao primjereno, kao što ne djeluje ni sada. I ne, nije Milorad Dodik žrtva svjetskih zavjera i heroj koji to sve pobjeđuje, kako sebe pokušava predstaviti u svakoj situaciji, žrtve ovog sistema, koji je on kreirao su David, Vukelić, Đurović, Arbutina, Кrunić i mnogi drugi za koje se i dan-danas čeka istina i pravda – poručili su iz PDP-a.