IZ NAŠE STRANKE PORUČILI: SDP je iznevjerio Trojku u Novom Sarajevu, nove partnere potražili u SDA

Na hitnoj sjednici Općinskog vijeća Novog Sarajeva glasovima SDA, NES-a, Platforme za progres i dva SDP-ova vijećnika krajem prošle sedmice smijenjeni su predsjedavajući Robert Pleše (NS) te dopredsjedavajući Nijaz Džaka (NiP). Ovim povodom oglasila se i Naša stranka Novo Sarajevo.

“Smjenjivanjem rukovodstva Općinskog vijeća formalizirana je nova većina u Općinskom vijeću Novo Sarajevo. Pozivamo novu većinu i načelnika Tanovića da u narednom periodu prezentuju projekte koje planiraju uraditi i oko kojih su se okupili. Odgovornost koju smo preuzeli nakon formiranja većine u Novom Sarajevu mi i dalje osjećamo. Kao i do sada, radit ćemo isključivo u interesu građanki i građana, beskompromisno ćemo ukazivati na sve probleme u općini, ali i hvaliti sve dobre stvari. Nastavit ćemo insistirati da građanke i građani dobiju ono što zaslužuju”, saopćeno je iz Naše stranke Novo Sarajevo.

Dodaju kako im je žao što je dio SDP-a odlučio iznevjeriti partnere iz Trojke i nove partnere potražiti u SDA.

“To je za nas crvena linija i mi u toj predstavi igrati nećemo. Nećemo ni odustati od borbe za naše projekte. Ako ih ne može provesti aktuelni načelnik s novom većinom, možda je vrijeme da građani odluče je li vrijeme da priliku pružimo nekome novom. Načelnika Tanovića smo podržali 2020. godine i jedno je sigurno – mi u Našoj stranci tu grešku ponoviti nećemo”, poručili su iz NS Novo Sarajevo.