IUN KUAN – TAČKA DOBROG ZDRAVLJA: Ublažava aritmiju, šum u ušima, tahikardiju..

 

Tradicionalna kineska medicina je hiljadama godina prikupljala sve znanje o ljudskom tijelu, ovo iskustvo je testirano generacijama.

Narodna učenja kažu da su biološki aktivne tačke smeštene u cijelom tijelu, koje su odgovorne za rad različitih sistema našeg tijela.

Kroz ove tačke prolazi energija, ona je poput cirkulatornog sistema, samo neprimjetna.

Danas ćemo razgovarati o jednoj od ovih tačaka, naime Iun Kuan – tački zdravlja i dugovječnosti.

Danas vas “Dnevni Magazin” upoznaje sa tajnama tradicionalne kineske medicine.

Aktivne tačke na tijelu

Kinezi upoređuju čovjekove noge sa korijenima drveta. Drvo ne može biti zdravo bez pouzdanih korijena, tako da naše tijelo pati od bolesti ili stagnacije energije u nogama.

Kineski iscjelitelji kažu da stopala dišu, osiguravajući nam tako zdravlje. To se odnosi na razmjenu energije između tijela i zemlje.

Ovu razmjenu pruža upravo tačka Iun Kuan, o kojoj ćemo razgovarati. Iun Kuan, ili „vrelo proljeće“ je tačka zdravlja koja se nalazi na sredini stopala. Ova tačka je izvor ki energije u našem telu, ona je neka vrsta vrata kroz koju potrošena energija odlazi i ulazi nova energija.

Ova tačka odgovorna je za funkcionisanje bubrega, ali ovo nije jedina njegova funkcija. Ipak, njena glavna svrha je oslobađanje otpadne energije. Uz njenu pomoć moguće je eliminisati blokade u protoku energije u tijelu, koje dovode do ozbiljnih bolesti. Stručnjaci kažu da kratka dnevna masaža ove tačke može odložiti starost i bolest za mnogo godina.

Tačka Iun Kuan nalazi se između velikog i malog tuberkula stopala.

Jednim trikom možete da provjerite da li su vam bubrezi zdravi i da li energija pravilno cirkuliše u vašem tijelu. Dakle, pronađite Iun Kuan tačku i masirajte je prstima. Neophodno je pritisnuti jastučiće palca, primjenjujući silu.

Ako nakon kratke masaže nema bolnih senzacija, onda su vam bubrezi slabi i nema dovoljno energije u tijelu. U ovom slučaju, nažalost, jedna masaža neće biti dovoljna. Najbolje je raditi vježbe koje stimulišu Iong Kuan tačku.

Ako je tačka bolna, onda treba da nastavite svakodnevnu masažu. Bol pokazuje da je tačka aktivna, da djeluje.

Evo zašto ga ttreba masirati

Činjenica je da je tijelo moderne osobe udaljeno od prirode i ne prima potrebnu količinu energije sa zemlje. Takođe, naš način života neizbježno izaziva blokade u protoku energije.

Zbog toga vam je potrebna stalna samo-masaža i pomažete bubrezima da normalno funkcionišu i cirkulišu energiju po tijelu. Ako svakodnevno masirate Iun Kuan 3-5 minuta, nakon nekog vremena primjetit ćete da je koža na nogama postala elastična i glatka, a “ispupčenje” više nije formirano.

Ovo je znak da masaža odlično radi i da Chi pravilno tiječe kroz telo.

Tačka masaža Iun Kuan štedi od mnogih neprijatnih tegoba, simptoma i bolesti. Zahvaljujući masaži možete rešiti sledeće probleme.

Evo kod kojih tegoba ova tačka ima dobar učinak:

Glavobolja, vrtoglavica, šum u ušima, zamagljen vid, oštećenje pamćenja i sluha.
Tahikardija, aritmija i drugi problemi kardiovaskularnog sistema.
Hitna pomoć zbog sunčanice, napadaja i gubitka svijesti.
Loša funkcija bubrega i digestivnog trakta.
Skokovi krvnog pritiska.
Iun Kuan je vrlo moćna i efikasna tačka, ona je tajni prolaz našeg tijela.

Kada prolazi rade neometano, cijelo će tijelo raditi kao sat, a energija će pravilno kružiti.

To je zaista pravi korak na putu prema zdravom tijelu.