Husnija Kapo vozio sina (13) u bolnicu, pa dobio novčanu kaznu od 230 KM: “Trčeći sam ga morao nositi”, evo šta kažu iz policije

Husnija Kapo, otac 13-godišnjeg dječaka koji boluje od trombocitopenije, dobio je novčanu kaznu i prekršajni nalog zbog brze vožnje u Sarajevu kada je vozio sina u bolnicu na kliniku koja se nalazi u naselju Jezero.

Njegov sin povraćao je krv, a policijski službenici su ga zaustavili i kako Kapo tvrdi za portal “Avaza”, nisu mu željeli pomoći. Sve se dogodilo 04. juna ove godine.

Sin povraćao krv
– U nedjelju čitav dan dijete je povraćalo. Međutim, negdje oko 19 sati počeo je povraćati krv i imao je također stolicu koja je bila krvava i to nam je bio alarm za bolnicu. Supruga i ja smo s djetetom krenuli u bolnicu našim automobilom. Dijete ima trombocitopeniju, koja je ustanovljena po rođenju, i anomalije nogu i ruku. Kod mosta Ciglane ponovo je povratio krv i počeo sam malo brže voziti, 50 km/h je ograničenje na toj dionici. To je prema stadionu Koševo, ulica Alipašina. Pošto je povratio krv, malo sam „nagazio“ na gas i prešao sam ograničenje 27 km/h. Ja sam vozio 77 km/h i kod stadiona Koševo sam vidio ablendovanje policijskog vozila, izlazi policajac na cestu i zaustavlja me. Ja sam stao i pitao me je „Znate li što sam vas zaustavio?“, rekao sam „Sigurno brza vožnja“. Rekao mi je „Jeste, pali ste na radaru“. Rekao sam mu da nazad u automobilu imam dijete s posebnim potrebama koje povraća krv i usta su mu sva krvava bila. Kaže „Dobro, sve to znam, ali morate mi dati dokumente“. Kažem „Nemam nikakvih dokumenata. Čovječe, u trenerci sam, moram do bolnice“ i tu smo se počeli raspravljati. Rekao sam „Evo vam kompletno auto. Nemam vremena da se raspravljam, djetetu je u pitanju život. Ja uzimam dijete u naramak i upućujem se trčeći sa suprugom prema bolnici – rekao je Kapo za portal “Avaza”.

Dodao je da se u tom momentu zaustavlja automobil u kojem je bio njemu nepoznati muškarac koji se ponudio da ih odvuče do bolnice. Tvrdi da je bila i jedna žena na tom mjestu koja je bila očevidac.