HOLESTEROL NESTAJE ZA 7 DANA – U ŠOLJU VRLE VODE DODAJTE 3 SASTOJKA: Pijte ga svako jutro prije doručka (RECEPT)

 

Povišen holesterol jedan je od najučestalijih zdravstvenih problema, a ukoliko se ne liječi može da dovede do velikih zdravstvenih komplikacija.

Pravilno balansirana ishrana je ključna za cjelokupno zdravlje, pa i za održavanje optimalnog nivoa holesterola u krvi. Ljekari savjetuju da se posebna pažnja posveti doručku. Idealno je započeti dan ovsenom kašom, a poznato je i pozitivno dejstvo đumbira na regulisanje povišenog holesterola.

U istraživanju koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji u kom je učestvovalo 60 pacijenata sa visokim holesterolom u krvi, dokazano je da samo 5 grama đumbira na dan, smanjenje nivoa holesterola za 17%. Podjednako je efiksan i u svežem obliku i u prahu, a posebno je delotvoran u kombinaciji sa krastavcem i limunom.

Potrebni sastojci za napitak:

5 kriški krastavca
3 kriške limuna
3 kriške đumbira
vruća voda

Sve sastojke stavite u šolju i prelijte vrelom vodom. Ostavite 10 minuta i nakon toga popijte.

Visok nivo holesterola u krvi izaziva probleme sa kardiovaskularnim sistemom, što povećava rizik od srčanog i moždanog udara. Priroda je tu da nam daruje razna ljekovita sredstva, a naučno je dokazano da jednim pićem možete smanjiti nivo holesterola.

Đumbir – korijen koji je sve više zastupljen u zdravoj ishrani i narodnoj medicini. Konzumiranje đumbira poseduje brojne prednosti po zdravlje: poboljšava varenje i crijevnu mikrofloru, ubrzava metabolizam i uklanjanje toksina, a koristan je i kod prehlade, kašlja i gripa, kao i za prevenciju bolesti srca.

Naučnici iz Velike Britanije sproveli su studiju u kojoj je učestvovalo 60 pacijenata sa visokim holesterolom u krvi. Svaki od njih je uzimao ne više od 5 grama đumbira svakog dana, rezultat je smanjenje nivoa holesterola za 17%.

Dokazano je da je đumbir podjednako efikasan, kako u prahu, tako i u svježem obliku. U oba slučaja dovoljno je preliti ga toplom vodom, ali ne treba da bude vrela i proključana. Ostavite ga da odstoji i dobićete super napitak za niži holesterol.

POPULARNO: NAJJAČI PRIRODNI LIJEK: Popravlja pamćenje za 80 posto, topi masnoće i poboljšava vid i sluh

Istraživači su dodali da možete dobiti još jači efekat ako se u periodu detoksikacije sa napitkom od đumbira odreknete loših navika, dodate fizičku aktivnost i imate izbalansiranu ishranu sa što više svježeg voća i povrća.

 

adminhttp://www.korisnisavjet.com