HADŽIHAFIZBEGOVIĆ O UMOBOLNOJ IZJAVI VLAISAVLJEVIĆKE: “Podnosim ostavku, nadam se da će i ostala dva člana uraditi isto, u protivnom, neka im prominentna fašistkinja…”

 

Emir Hadžihafizbegović dao je neopozivu ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Fonda za kinematografiju, koji pripada resoru Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Vijest o ostavci ovog jutra poslao je redakciji portala Faktor, a koju prenosimo u cijelosti.

“Ovim putem dajem neopozivu ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Fonda za kinematografiju, a koji pripada resoru Federalnog ministarstva kulture i sporta, a koje od prije nekoliko dana odlukom Nermina Nikšića vodi izvjesna Sanja Vlaisavljević.

Njena izjava kako masovnog ubicu iz Ahmića i haškog osuđenika Darija Kordića koji je ubijao djecu, starce i novorođene bebe u kolijevkama u selu Ahmići treba rehabilitirati je za policijsko privođenje i saslušanje, a ne da dotična ministrica rukovodi bitnim federalnim ministarstvom.

Nadam se da će i ostala dva člana UO Fonda za kinematografiju Milan Trivić i Antonio Beus učiniti isto što i ja. U protivnom neka im prominentna fašistkinja Sanja Vlaisavljević bude nadređena.

I na kraju, podnijet ću i privatnu tužbu protiv izvjesne Sanje za podršku i suport masovnom ubici i egzekutoru iz Ahmića.

Naravno, svaki normalan čovjek u državi Bosni i Hercegovini očekuje reakciju i federalnog premijera Nermina Nikšića koji ako je ne skine sa te funkcije misli isto što i izvjesna mu ministrica”, napisao je Hadžihafizbegović.