Građani Čelića zabrinuti jer kiša i dalje pada: Zastrašujući snimak Čelićke rijeke

Obilne padavine tokom dana izazvale su probleme u sjevernim dijelovima Bosne i Hercegovine, a jednog od kritičnih područja je općina Čelić, gdje je značajno nabujala Čelićka rijeka koja protiče kroz centar grada.

Pred građanima Čelića je duga noć. Građanin Čelića Abaz Avdić kazao za Anadoliju kako kiša i dalje nastavlja padati, te kako je stanovništvo zabrinuto i dežura. Snimke koje je danas zabilježio i ustupio Anadoliji potvrđuju da je situacija alarmantna.

– Kiša neprestano pada i stanovnici dežuraju. Ugroženo je nekoliko stambenih objekata. Najveća prijetnja dolazi od rijeke Šinošnice, koja ako izlije može ugroziti polovinu općine Čelić – kazao je Avdić.

Ono zbog čega također stanovništvo zabrinuto jeste činjenica da su ugroženi zasadi jagoda i plastenici od kojih uglavnom živi lokalno stanovništvo.

– Narod je zabrinut, pogotovo što su slične nepogode pogodile ovo područje nedavno, prije 15-tak dana. Noć je i stanovnici su u panici jer kiša neprestano pada – dodao je Avdić.

Dodao je kako su putne komunikacije za Brčko distrikt, Lopare i Tuzlu na nekoliko mjesta poplavljene, ali su za sada prohodne.