Glumica Ornela Vištica: Ovo je priča o Bosni, Meho, Pajo, Dragane, Darko, Predrag hvala vam!

Bosna je to, zemlja dobrih ljudi, u to se uvjerila i glumica iz Hrvatske – pročitajte njenu priču obavezno

Mostarka sa zagrebačkom adresom Ornela Vištica oglasila se na Facebooku gdje podijelila priču koju je jučer doživjela u BiH.

Njen status prenosimo u cijelosti.

– Ispričati ću vam priču o Bosni, koju sam jučer zajedno s prijateljicama doživjela.

Naime krenula sam autom iz Zagreba u Žepče, zbog predstave, zajedno s dvije prijateljice koje su mi odlučile praviti društvo i prvi put posjetiti Žepče.

“Osjetile smo udarac ispod auta”

 

Nakon 45 minuta od graničnog prijelaza, osjetile smo udarac ispod auta na autocesti za vrijeme vožnje. Pomislile smo kako se radi o puknutoj gumi i zaustavila sam auto na zaustavnoj traci. Ubrzo smo pronašle pravu kornjaču ispod auta kod lijeve prednje gume. Nakon što smo je izvukle van, pokušale smo ponovno pokrenuti auto, no zvuk nije bio najsjajniji.

Automobil koji se prvi zaustavio ispred nas na zaustavnoj traci bio je kombi iz kojeg su izašla “dva tipa”. Iskreno kad sam ih vidjela pomislila sam ko su oni? I koliko je sigurno razgovarati s njima? Zatim se zaustavio drugi automobil iza nas, a uskoro smo saznali imena: Meho, Pajo, Dragan koji su pokušavali osposobiti akumulator od auta.

Nažalost nismo uspjeli. Minute su curile, a ja sam razmišljala hoću li i kako stići na predstavu u Žepče?! Blaža je ostala uz auto čekati “šlep službu”, a Mila je krenula sa mnom u Mehin kombi. Meho i Pajo su dali sve od sebe da stignemo na predstavu. Vozili smo se preko Doboja, Mila je sjedila na nekom impro kotaču i 6 minuta do 20:00 smo stigli ispred dvorane. Blaža je više od sat čekala šlep i dostavili su joj hranu i vodu. Voda me podsjetila, na ruke jedne godine u jednom kampu kojima je bila potrebna tada samo voda.

Briga, želja i utrka s vremenom

Meho kaže kako je ljudski život najvažniji: “Polako, usporite…”

Teško je opisati količinu straha, zabrinutosti, “stavljanja života u torbu”, brige, želje i utrke s vremenom. Šta je vrijeme?! I koliko danas lov vremena, zbog odgovornosti pred ljudima može ugroziti ljudske živote?! Jučer u Bosni su ljudi iz Tešnja učinili veliku stvar, omogućili da se predstava izvede i ono najvažnije pomogli da tri žene žive i sigurne stignu natrag u Zagreb. Kornjača je ostala tamo negdje kod zaustavne trake a mi smo sretne jer se tamo na više od sat zaustavilo vrijeme, zaustavilo se i mi smo upoznali divne ljude.

Meho, Pajo, Dragane, Darko , Predrag… hvala vam. Ovo je za Vas – napisala je Vištica na Facebooku.